ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώνονται ιδιοκτήτες μηχανημάτων για τον αποχιονισμό στον Δήμο Βόλου

πληρώνονται-ιδιοκτήτες-μηχανημάτων-712595

Ενδοδικαστική επίλυση αποφασίζει η οικονομική επιτροπή που συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα

Σε ενδοδικαστική επίλυση οδηγούνται Δήμος Βόλου και ιδιοκτήτες μηχανημάτων που είχαν αναλάβει το έργο του αποχιονισμού τη χειμερινή περίοδο από τον Δεκέμβριο 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019 και μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.

Πρόκειται για επαγγελματίες που είχαν ριχτεί με τα μηχανήματά τους στη μάχη του αποχιονισμού όταν ήρθε όμως η ώρα να πληρωθούν οι δαπάνες τους κρίθηκαν μη νόμιμες από τον επίτροπο, μολονότι τα τιμολόγια που κατέθεσαν είχαν εγκριθεί από τον Δήμο Βόλου.

Ο Δήμος έχει αναγνωρίσει τις οφειλές του προς επαγγελματίες οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη χιονόπτωση, πλην όμως δεν μπορούσε να τους πληρώσει.

Για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου με τους επαγγελματίες που διεκδικούσαν τα χρήματά τους.

Οι εργολάβοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη. Κατέθεσαν από τον περασμένο Μάρτιο αγωγή στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλονται.

Με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας προτείνεται η ενδοδικαστική επίλυση της διαφοράς από την αγωγή καθώς σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι θα προκύψει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση του δήμου.

Προϋπόθεση είναι οι ενάγοντες να παραιτηθούν από τους τόκους και τις δικαστικές δαπάνες.

Η ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς αφορά σε τρεις εταιρείες στις οποίες αναγνωρίζονται οφειλές 3,720 ευρώ, 2.604 ευρώ και 10.160,56 ευρώ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου