ΤΟΠΙΚΑ

Πέθαναν από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου και παραμένουν άταφοι

πέθαναν-από-κορονοϊό-στο-νοσοκομείο-β-712552

Στο «ψυγείο» η σορός του 96χρονου Γεωργίου Δεληγεώργη, καθώς οι στενοί συγγενείς του νοσηλεύονται επίσης με κορονοϊό – Συμπλήρωσε 40 μέρες στα αζήτητα 89χρονη άπορη

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διαδικασία της ταφής- όσο μακάβριο και αν ακούγεται αυτό- η υπόθεση δύο συμπολιτών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας που νοσούσαν από κορονοϊό νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και απεβίωσαν, οι σοροί τους όμως ακόμη παραμένουν στο νεκροτομείο.

Η πρώτη περίπτωση αφορά στον 96χρονο Γεώργιο Δεληγεώργη, αδελφό του γνωστού ευεργέτη Νίκου Δεληγεώργη, ο οποίος πέθανε πριν από λίγες μέρες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης ο αδερφός του Νίκος και η νύφη του Σοφία, που ήταν οι μοναδικοί στενοί συγγενείς του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ακόμη δεν γνωρίζουν τον θάνατό του. Οι γιατροί επέλεξαν να μην επιβαρύνουν συναισθηματικά την υγεία τους, που ούτως ή άλλως είναι κλονισμένη από την περιπέτεια του κορονοϊού. Προκύπτουν όμως διαδικαστικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η ταφή του 96χρονου. Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυθαίρετα από μόνες τους, παρά μόνο με εντολή Εισαγγελέα. Θα πρέπει δηλαδή η κοινωνική υπηρεσία του ΓΝΒ να ενημερώσει την Εισαγγελία για την υπόθεση και να λάβει κατευθύνσεις πως θα κινηθεί. Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως την ερχόμενη Δευτέρα θα κινηθεί η σχετική διαδικασία.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε μία 89χρονη, η οποία όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πριν από δύο περίπου εβδομάδες, «έσβησε» από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου παραμονές Χριστουγέννων και έκτοτε η σορός της παραμένει στα αζήτητα.«Φιλοξενείται» στον ψυχρό θάλαμο του νεκροτομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί μία σειρά από δαιδαλώδεις διαδικασίες γραφειοκρατίας και να ταφεί πλέον δημοσία δαπάνη με ευθύνη του δήμου, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν συγγενείς ή άνθρωποι που να προτίθενται να αναλάβουν τα έξοδα της κηδείας της.

Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου που κίνησαν όλες τις διαδικασίες και ήρθαν σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα του δήμου εκτιμούσαν πως το θέμα θα είχε επιλυθεί και ότι η ταφή της 89χρονης θα γίνονταν. Μέχρι χθες η σορός της άτυχης γυναίκας παρέμενε στο νοσοκομείο και άγνωστο είναι πότε θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου