ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική δράση για τον σακχαρώδη διαβήτη

ενημερωτική-δράση-για-τον-σακχαρώδη-δ-712364

Ενημερωτική εκδήλωση στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες η Ενωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Μαγνησίας.

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Η ενημερωτική εκδήλωση περιελάμβανε μετρήσεις σακχάρου και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον που έδειξαν εκατοντάδες Βολιωτών, οι οποίοι ζήτησαν αρκετές πληροφορίες, τόσο για τον σακχαρώδη διαβήτη, όσο και για γενικότερες δράσεις του συλλόγου.

Στη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης, οι Βολιώτες ενημερώθηκαν για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2).

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου