ΤΟΠΙΚΑ

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα της κοπής 34 λευκών στον Κραυσίδωνα

στην-επιτροπή-ποιότητας-ζωής-το-θέμα-τ-710810

Επί τάπητος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που συνεδριάζει αύριο, Τρίτη, στη μία το μεσημέρι, μπαίνει εισήγηση της διεύθυνσης Πρασίνου για την κοπή 34 λευκών που βρίσκονται στο αριστερό πεζοδρόμιο της Ζάχου, δίπλα από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα.

Η διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε σε αυτοψία στην οδό Ζάχου και διαπίστωσε ότι από το ύψος της Αναπαύσεως και προς τη συνοικία της Χιλιαδούς, υπάρχουν λεύκες μεγάλης ηλικίας, άνω των 40 ετών, ύψους από 4 έως 8 μέτρα, αρκετά εκ των οποίων μάλιστα εμφανίζουν έντονες μυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές, με αποτέλεσμα το ξύλο του κορμού τους σε μεγάλο εύρος να εμφανίζει σήψη γεγονός που τα καθιστά πολύ ασταθή κατά τη διάρκεια έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως ισχυρών και μεγάλης έντασης ανέμων, έντονης και δυνατής βροχόπτωσης, χιονόπτωσης.

Οι λεύκες χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνες καθώς υπάρχει κίνδυνος «πιθανής πρόκλησης ατυχήματος από ενδεχόμενη πτώση των δένδρων και από την μη ασφαλή διέλευση πεζών και τροχοφόρων».

Επίσης προτείνεται να κοπούν δέντρα που είτε δημιουργούν προβλήματα είτε έχουν κριθεί επικίνδυνα στις οδούς: Καραϊσκάκη 47, Ιωλκού 118, Μαυροκορδάτου με Αχιλλοπούλου, Γάτσου με Γεωργίου Καρτάλη και Φερών 19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου