ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα φορέων του Δημοσίου

ερώτηση-για-τους-εργαζόμενους-στην-κα-710569

Ερώτηση για τους εργαζομένους στην καθαριότητα των φορέων του Δημοσίου κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος.

Οπως αναφέρει, η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στους φορείς του δημόσιου τομέα αποτελεί σταθερή ανάγκη. Επιπλέον, η πανδημία τόνισε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για τήρηση των κανόνων δημόσιας υγιεινής και ασφαλείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, επιδιώκει την εκχώρηση του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η αποφυγή σύστασης μόνιμων θέσεων, ο μικρός αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων, ο αποσπασματικός χαρακτήρας των προκηρύξεων ανά φορέα του δημοσίου και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και η απουσία μέριμνας για περαιτέρω ενίσχυση της προϋπηρεσίας των ήδη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.

Η ενημέρωση μετά την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων από την ΑΑΔΕ δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ήδη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα προσληφθέντων που σημαίνει ότι άνθρωποι με πολύχρονη, συνεχόμενη εργασία στην καθαριότητα και άνθρωποι που πλέον βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου