ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Βούλγαρης: Καθοριστικός ο ρόλος της Επιτροπής για το Μουσείο της Αργούς

αλ-βούλγαρης-καθοριστικός-ο-ρόλος-της-710106

Ικανοποίηση εκφράζει ο πρώην δήμαρχος, ως πρόεδρος, για τη δρομολόγηση του έργου

Εμπλεος ικανοποίησης δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με αφορμή τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βούλγαρης επισημαίνει πως ήταν καταλυτικός ο ρόλος της Επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για την παρακολούθηση και την ολοκλήρωση του Μουσείου της Αργούς, ένα όραμα ζωής για την πόλη του Βόλου, με πρόεδρο τον ίδιο.

Οπως τονίζει, η Επιτροπή έδωσε «ψυχή» στην όλη προσπάθεια με τις συνεδριάσεις να ξεπερνούν τις 20, μαζί με τις συναντήσεις και συνεργασίες με τον μελετητή του έργου, τον γενικό γραμματέα του δήμου, τη νομική σύμβουλο του δήμου, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να δρομολογηθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος για τη χωροθέτηση του Μουσείου είναι κομβικό, διότι η έκδοσή του θα ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου. Το θέμα παρακολουθεί στενά ο πρώην δήμαρχος, καθώς έχοντας θητεύσει χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ μπορεί έχει τη δυνατότητα της άμεσης συνεργασίας με τους επιτελείς του υπουργείου, όπως τονίζει.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο Επικρατείας για τον καθορισμένο από το Σύνταγμα έλεγχο. Όπως είναι γνωστό οι ειδικοί όροι δόμησης για την κατασκευή του μουσείου της Αργούς προβλέπουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 16 μ. και συντελεστή δόμησης 1,0. Ο συντελεστής δόμησης δεν εξαντλείται, καλύπτει περίπου το 40% του ποσοστού δόμησης το οποίο προκύπτει από τη συνολική έκταση των 8.891,12 τ.μ. που παραχωρείται για το μουσείο. Το πλεόνασμα του συντελεστή δόμησης είναι απαραίτητο για τις ανάγκες του ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ιδίως αυτές που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων στον εξωτερικό χώρο του μουσείου καθώς και για οποιαδήποτε μελλοντική επέκτασή του, όπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βούλγαρης.

Η χωροθέτηση του μουσείου, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προβλέπεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το συνεδριακό κέντρο και προβλέπεται επίσης η χωροθέτηση υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ., χωρητικότητας 56 θέσεων και 2 θέσεων ΑΜΕΑ.

Ολα τα παραπάνω θέματα και η εξέλιξη των διαδικασιών, που απαιτούνται για την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς, συμπεριλαμβάνονταν στην επιστολή που απέστειλε ο Αλ. Βούλγαρης στον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο στις 31-9-2019. Ο δήμαρχος πραγματοποίησε την προτεινόμενη από την Επιτροπή συνάντηση με τον μελετητή του έργου, των αρμοδίων αντιδημάρχων, του γγ του δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων στην οποία καθορίστηκε το πλαίσιο των ενεργειών, οι υπόλοιπες μελέτες, η έκδοση του ΠΔ, τα τεύχη δημοπράτησης και τα χρονοδιαγράμματα. Έτσι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπόλοιπες μελέτες, εκτός της αρχιτεκτονικής που έχει ήδη παραδοθεί, στατική, ηλεκτρομηχανολογική και μουσειολογική και ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής και συνεχούς συνεργασίας της Επιτροπής με τη δημοτική αρχή, τον γγ του δήμου, τους αρμοδίους αντιδημάρχους, τα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, τις νομικές υπηρεσίες του και φυσικά τον μελετητή του έργου», καταλήγει ο κ. Βούλγαρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου