ΤΟΠΙΚΑ

Οι κάλπες έβγαλαν γραμματέα και γκρίνιες στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ Βόλου

οι-κάλπες-έβγαλαν-γραμματέα-και-γκρίν-709987

Το στήσιμο κάλπης στο κτίριο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο Βόλο, προχθές Σάββατο, ανήμερα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ανέδειξε μεν γραμματέα, αλλά προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό της φοιτητικής παράταξης. Φοιτητές που δεν ενημερώθηκαν καν για τις εκλογές, προχώρησαν σε καταγγελία στη διοικούσα επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «παρωδία».

Οι εκλογές έγιναν το Σάββατο στο κτίριο της Γεωπονικής και σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της παράταξης -δεδομένου ότι επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε- νέος γραμματέας μέσα από την κάλπη αναδείχθηκε ο κ. Γιώργος Εμμανουηλίδης.

Τις ενδοπαραταξιακές όμως διαδικασίες σκιάζουν καταγγελίες μελών της, που δεν γνώριζαν καν για τις εκλογές. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε «κλειστό κύκλο» λίγων μελών και ότι δεν προσκλήθηκαν καν μέλη της παράταξης από τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα οποία η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είχε βγει πρώτη δύναμη στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Βόλου που δεν γνώριζαν για τις εκλογές, προχώρησαν σε καταγγελία, ζητώντας την επανάληψή τους.

Οπως αναφέρουν στο κείμενο της καταγγελίας τους προς το Γραμματέα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΕΙ και τον απερχόμενο αναπληρωτή γραμματέα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Βόλου, «στο Βόλο μια μικρή χούφτα φοιτητών διοργανώνουν διαδικασία εσωκομματικών εκλογών την ημέρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 81ης Δ.Ε.Θ. καταβάλλει τιτάνιο αγώνα να εξαλείψει τα κρούσματα αναξιοκρατίας, παράγκας και παλαιοκομματισμού στη χώρα. Το θράσος τους είναι τόσομεγάλο που ούτε που μπήκαν στον κόπο να ανακοινώσουν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά και να ειδοποιήσουν όλα τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ώστε να προσέλθουν στις κάλπες, καθώς η εσωκομματική διαδικασία αποτελεί μία γιορτή για όλα τα μέλη της παράταξης.

Εμείς, τα υγιήστελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου, καταδικάζουμε και δεν αναγνωρίζουμε την διαδικασία. Καλούμε δε, την Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και τον Προέδρο της, κ. Νίκο Σωτηρόπουλο, να επιληφθεί του θέματος και να απαλλάξει τη φοιτητική νεολαία του Βόλου, από κλίκες και μικροπολιτικά συμφέροντα. Οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές αποτελούν μία παρωδία και ντροπιάζουν τη φοιτητική νεολαία στην πόλη μας, αλλά και πανελλαδικά. Τέλος, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε μπορούμε να φανταστούμε σε καμία των περιπτώσεων την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου, να είναι ένα κλειστό κλαμπ με μισθοφορικά στελέχη και βυθισμένο σε μαύρα πολιτικά συμφέροντα. Ζητούμε επίσης ανοιχτή διαδικασία εσωκομματικών εκλογών, όπως ορίζει το καταστατικό της παράταξης μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου