ΤΟΠΙΚΑ

Σταθμός βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς στο Αχιλλοπούλειο

σταθμός-βιντεοεπικοινωνίας-για-κωφο-709391

Εγκαταστάθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου ο σταθμός βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους (τηλεδιερμηνέας). Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως ενημερώνει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή.

Συγκεκριμένα, οι συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που θα διευκολύνει την εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία στον τομέα της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους.

Τον σταθμός επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους αποτελεί ένα «tablet», το οποίο έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή «iris» (Relayservice) και είναι μια εξ αποστάσεως παροχή τηλεδιερμηνείας για κωφούς και βαρήκοους, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση στο Εθνικό ίδρυμα Κωφών (Ε.Ι.Κ).

Tο άτομο με προβλήματα ακοής φτάνει στο μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο με την εφαρμογή και κάτω από το όνομα χρήστη και το συνθηματικό του, πατάει το κουμπί «πάμε». Αμέσως συνδέεται με το κέντρο διερμηνείας και έχει οπτική επαφή μέσω κάμερας με τον διερμηνέα, στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί στη νοηματική γλώσσα και τη χειλεοανάγνωση και να ζητήσει πληροφορίες.

Ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, την Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (Ε.Ι.Κ) κα Βεννέτα Λαμπροπούλου και την κ. Γκεμίση, συνεργάτιδα της κ. Μιχαηλίδου, για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου