ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία φιλόζωων για νέες γενιές αδέσποτων

ανησυχία-φιλόζωων-για-νέες-γενιές-αδέ-709210

Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο νέων γενιών αδεσπότων στην πόλη, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» με αφορμή αγγελίες στο facebook μέσω των οποίων χαρίζονται νεογέννητα σκυλιά και γατιά αλλά και τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεται καθημερινά από «κηδεμόνες» ζώων που γέννησαν και ζητούν βοήθεια.
«Εχουμε πει ότι φιλόζωος δεν είναι όποιος έχει ζώα αλλά όποιος τα σέβεται και τα στειρώνει.

Οσο υπερβολικό κι αν φαίνεται σε ορισμένους αυτό, αρκεί μια σύντομη λογική σκέψη για να γίνει κατανοητό. Πόσα καλά και σωστά σπίτια υπάρχουν για τα 9- 10 και παραπάνω σκυλιά μιας γέννας ενός δεσποζόμενου σκύλου; Ελάχιστα. Μπορείς να κρατήσεις 8- 10 σκυλιά μέχρι να βρεις το κατάλληλο σπίτι; Όχι. Μπορείς να βρεις σπίτι για τόσα γατάκια; Όχι. Αναπόφευκτο είναι λοιπόν ο κηδεμόνας του ζώου που γέννησε να κάνει «εκπτώσεις» στην επιλογή και να κοιτάξει ποιος θα τον απαλλάξει το συντομότερο από το πλήθος των κουταβιών- γατιών χωρίς άλλη σκέψη.

Πόσο στοιχίζει μια στείρωση; Ενας κουμπαράς θα σας σώσει. Αρχίστε να μαζεύετε ένα δεκαράκι την ημέρα και στο τέλος του μήνα θα έχετε τα χρήματα για μια στείρωση. Ας μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός προς τη ζωή είναι πάνω απ’ όλα ηθική αξία και ένδειξη πολιτισμού. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν. Είναι στην πλειοψηφία τους από γέννες δεσποζόμενων», αναφέρει ο «Κόσμος και Φύση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου