ΤΟΠΙΚΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αναλαμβάνει την ταφή του Γεώργιου Δεληγεώργη

η-ιερά-μητρόπολη-δημητριάδος-αναλαμβ-708851

Δίχως συγγενείς στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί τις επόμενες μέρες ο 96χρονος, που πέθανε από κορονοϊό

Τις ευαίσθητες χορδές της τοπικής Εκκλησίας άγγιξε το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το οποίο αναφερόταν στην περίπτωση του 96χρονου Γεωργίου Δεληγεώργη, αδελφού του Νίκου Δεληγεώργη, ευεργέτη του Βόλου, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό στις 2 Φεβρουαρίου στο Νοσοκομείο, έκτοτε όμως η σορός του παραμένει στο ψυγείο του νεκροτομείου. Οι δύο εναπομείναντες συγγενείς του, ο αδερφός του Νίκος και η νύφη του Σοφία, νοσηλεύονται επίσης με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες για την ταφή του, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι κοντινοί συγγενείς.

Μετά το σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που καταγραφόταν το ανθρώπινο δράμα για τον 96χρονο, αλλά και για 89χρονη άπορη που από τέλη Δεκεμβρίου παραμένει επίσης στο ψυγείο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ταφή της δημοσία δαπάνη, άνθρωποι της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος έσπευσαν να ενημερωθούν για την περίπτωση του Γεωργίου Δεληγεώργη.

Με τη διακριτικότητα που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις επικοινώνησαν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Αχιλλοπουλείου και εκδήλωσαν την πρόθεση να αναλάβει η Εκκλησία την κηδεία του 96χρονου, μέλους της οικογένειας Δεληγεώργη. Άλλωστε όπως είναι γνωστό οι σχέσεις της τοπικής Εκκλησίας με την οικογένεια είναι πολύ καλές, καθώς υπήρξε στενή συνεργασία και στήριξη του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και άλλων ευαγών ιδρυμάτων από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αφων Δεληγεώργη».

Ο Γεώργιος Δεληγεώργης, συνταξιούχος της ΔΕΗ, όπως είναι γνωστό νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο για περίπου 20 ημέρες, αρχικά σε απλή κλινική Covid και αργότερα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στις 2 Φεβρουαρίου άφησε την τελευταία του πνοή. Ο εκλιπών συμμετείχε στο Κοινωφελές Ίδρυμα στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδερφός του. Μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες αναμένεται να δρομολογηθεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου