ΤΟΠΙΚΑ

Αστροπαρατήρηση στην παραλία του Βόλου

αστροπαρατήρηση-στην-παραλία-του-βόλ-7089

Πολλοί Βολιώτες παρατήρησαν ένα σπάνιο φαινόμενο με τη βοήθεια τηλεσκοπίων της Εταιρείας Αστρονομίας

Λάτρεις του διαστήματος κάθε ηλικίας παρακολούθησαν χθες το ουράνιο φαινόμενο της διάβασης του Ερμή από τον ήλιο, με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων της Εταιρείας Αστρονομίας, που τοποθετήθηκαν χθες το απόγευμα στην παραλία του Βόλου.

Το σπάνιο φαινόμενο, που προηγήθηκε το 2006, θα επαναληφθεί το 2019 και το 2032, αντίστοιχα. Ενήλικες, έφηβοι αλλά και παιδιά, παρατήρησαν το φαινόμενο με τηλεσκόπια και κιάλια μελών της Εταιρείας, που ήταν εφοδιασμένα με ειδικά φίλτρα για την ασφαλή παρατήρηση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Κώστας Μαυρομμάτης, υπογράμμισε ότι το άγνωστο και τα μυστήρια του σύμπαντος, προσελκύουν πάντα το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεκάδες περιπατητές περιεργάστηκαν με ενδιαφέρον τα τηλεσκόπια που είχαν τοποθετηθεί στο παραλιακό μέτωπο και παρατήρησαν το ουράνιο φαινόμενο, που δεν ήταν, σημειωτέον, ορατό με γυμνό μάτι.

«Το άγνωστο έλκει πάντα τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Μαυρομμάτης, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα ότι πολλοί φίλοι της επιστήμης της Αστρονομίας, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μαθήματα αστρονομίας εξ αποστάσεως, τους μαθητικούς διαγωνισμούς, τις αστροβραδιές, τις ομιλίες με ανάλογο περιεχόμενο και πολλά ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαβάσεις συμβαίνουν μόνο με τους εσωτερικούς πλανήτες, δηλαδή με τον Ερμή και την Αφροδίτη, ενώ το έκδηλο ενδιαφέρον των Βολιωτών οι οποίοι έσπευσαν να παρατηρήσουν το φαινόμενο, απέδειξε στην πράξη ότι τα μυστήρια του σύμπαντος δημιουργούν πρόσφορο έδαφος και ανοίγουν δρόμους γνώσης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου