ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες κωπηλατούν για τη «Φλόγα»

βολιώτες-κωπηλατούν-για-τη-φλόγα-707944

Ο πρώτος κωπηλατικός μαραθώνιος στον Βόλο θα γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 10 το πρωί με 10 το βράδυ στον Αγιο Νικόλαο

Επτά κωπηλατικά εργόμετρα που θα στηθούν κάτω από τέντες απέναντι από την πλατεία του Αγίου Νικολάου. Το team του Gym Way μεταξύ των οποίων και τρεις πρωταθλητές κωπηλασίας, να συμβουλεύουν, να καθοδηγούν και να επιβλέπουν. Δεκάδες πολίτες να συμμετέχουν σε έναν ξεχωριστό κωπηλατικό αγώνα στη… στεριά με στόχο να κρατήσουν άσβεστη για 12 συνεχόμενες ώρες τη «Φλόγα», στηρίζοντας με την προσπάθειά τους τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες και τον αγώνα τους για την ίδια τη ζωή.

Ο πρώτος φιλανθρωπικός μαραθώνιος κωπηλατικού εργομέτρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στον Αγιο Νικόλαο. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των γυμναστηρίων Gym Way, που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να ενισχύσουν τους σκοπούς της «Φλόγας».

«Κάθε μήνα διοργανώνουμε ένα event ως αλυσίδα γυμναστηρίων τόσο για τους πελάτες μας, όσο και για όλους τους πολίτες με στόχο την προαγωγή της άσκησης ως φυσικό φάρμακο για την υγεία. Αυτή τη φορά είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να διοργανώσουμε έναν μαραθώνιο κωπηλατικού εργομέτρου που δεν έχει ξαναγίνει μέσω του οποίου θα καλέσουμε τον κόσμο να βάλει στη ζωή του την άσκηση. Στο event αυτό δίνουμε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα ενόψει των Χριστουγέννων, θέλοντας να περάσουμε κι ένα κοινωνικό μήνυμα», αναφέρει η υπεύθυνη marketing των γυμναστηρίων Gym Way, Αλκηστις- Ελένη Κοσμά.

Τι προβλέπει όμως ο κωπηλατικός μαραθώνιος για τη «Φλόγα»; Στον μαραθώνιο μπορεί να λάβει μέρος όποιος θέλει, είτε είναι ασκούμενος είτε όχι. Μπορεί να κωπηλατήσει από δέκα λεπτά και για όσο επιθυμεί, ακόμη και μία ώρα πάνω στα επαγγελματικά κωπηλατικά εργόμετρα, γράφοντας χιλιόμετρα υπέρ του Συλλόγου «Φλόγα». Τους κωπηλάτες για τη ζωή θα επιβλέπει η ομάδα του Gym Way, μεταξύ των οποίων πρωταθλητές του αθλήματος όπως οι Βαγγέλης Κουλορίζος, Θανάσης Κοντογιάννης και Μανώλης Μπλιάγκος.

Οι συμμετέχοντας θα τραβούν… κουπί υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη των γυμναστών. Στόχος είναι τα κωπηλατικά να γράφουν… χιλιόμετρα για 12 ώρες non stop, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οποιος θέλει να συμμετέχει θα καταβάλει ποσό τριών ευρώ. Το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές θα διατεθούν στον Σύλλογο «Φλόγα», εκπρόσωποι του οποίου θα βρίσκονται στον χώρο και θα διαθέτουν και stand μέσα από το οποίο θα πωλούν διάφορα είδη για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

«Στόχος μας δεν είναι ούτε η απόσταση, ούτε η ταχύτητα, αλλά οι όσο το δυνατό περισσότερες συμμετοχές για την ενίσχυση της «Φλόγας»», σημείωσε η κ. Κοσμά.

Ηδη οι πρώτες θέσεις έχουν κλείσει από ενδιαφερόμενους να κωπηλατήσουν και να στείλουν μήνυμα αγάπης προς τα παιδιά που δίνουν την πιο δύσκολη μάχη, αυτή για τη ζωή τους στην πιο τρυφερή ηλικία. Οσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν και on line στο www.rowforfloga.gr.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου