ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τα ΑμεΑ

κων-μαραβέγιας-να-εμβολιαστούν-κατά-π-707564

Το αίτημα να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των Ατόμων με Αναπηρία, μετέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Η Αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια προηγούμενης κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ. Μαραβέγια (στις 25-11-20) προς το υπουργείο Παιδείας, στην οποία καταγράφονταν οι προβληματισμοί εργαζομένων της Ειδικής Αγωγής στο Βόλο για την προστασία των ιδίων και των μαθητών τους από τον κορονοϊό.

Ο βουλευτής επανήλθε στο θέμα με αφορμή επιστολή του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», που αξιώνει να υπάρξει προτεραιοποίηση στα άτομα με αναπηρία και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον (ενδεικτικά για τους μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων, τα άτομα στα ΚΔΑΠμεΑ και στα ΚΔΗΦ και το προσωπικό τους) σε σχέση με τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού στο σπίτι, ειδικά όταν δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Δεδομένου ότι ιδιαίτερα για τις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δεν ισχύει το καθολικό lockdown, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες προστασίας από τον COVID-19 τόσο των εργαζομένων τους όσο και των ΑμεΑ, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το δίκαιο αίτημα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των Ατόμων με Αναπηρία και του περιβάλλοντός τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου