ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε σε ηλικία 60 χρόνων ο στυλοβάτης των νεφροπαθών Γ. Καστρινάκης

εφυγε-σε-ηλικία-60-χρόνων-ο-στυλοβάτης-τ-707141

Βαρύ το πένθος για τη μεγάλη οικογένεια των νεφροπαθών. Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 60 χρόνων ο Γιώργος Καστρινάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, στυλοβάτης και στενός συνεργάτης του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι».

Το όνομά του ήταν συνώνυμο με τους αγώνες των νεφροπαθών αλλά και στους αγώνες για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους χρόνια πάσχοντες. Από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία.

Η τελευταία περιπέτεια με την υγεία του διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες και αυτήν τη φορά δεν βγήκε νικητής. Αφησε χθες την τελευταία του πνοή στην Αθήνα προκαλώντας ανείπωτο πόνο και θλίψη στους δικούς του ανθρώπους αλλά και όσους τον γνώριζαν.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγιοι Ανάργυροι» Βασίλης Γιαννάκος που θήτευσε μαζί του ως α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συντετριμμένος υπενθυμίζοντας την αμέριστη στήριξη που είχε ο τοπικός σύλλογος από τον εκλιπόντα στα θέματα που αφορούν τους νεφροπαθείς και τις ελλείψεις που υπάρχουν στη Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης στο επάγγελμα, είχε σχεδόν επί καθημερινής βάσης συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο, ενώ οι δεσμοί του με το Βόλο ήταν στενοί αφού η αδερφή του είχε παντρευτεί και δημιουργήσει οικογένεια στην πόλη μας και διαμένει στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι» στη μνήμη του θα καταθέσει χρήματα σε διάφορα ευαγή ιδρύματα, ενώ σήμερα αντιπροσωπεία θα παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία που θα γίνει στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου