ΤΟΠΙΚΑ

Συζητείται η αγωγή για την απόλυση συνδικαλίστριας

συζητείται-η-αγωγή-για-την-απόλυση-συν-707110

Πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, ενώσεις εργαζομένων και άλλοι φορείς, στηρίζουν την κινητοποίηση του Συνδικάτου Μέταλλου Μ. Παπαρήγας, αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έξω από τα Δικαστήρια Βόλου στις 9 το πρωί, όπου συζητείται η αγωγή της απολυμένης συνδικαλίστριας Χρυσούλας Τασολάμπρου, η οποία διεκδικεί την επαναπρόσληψή της. Η κ. Τασολάμπρου αποτελεί μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, είναι ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας, καθώς και αντιπρόσωπος του επιχειρησιακού σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στο Ε.Κ.Β. και την ΠΟΕΜ και απολύθηκε στις 31 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας Κ. Στεργίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, τόνισε ότι πρόκειται για μια καθαρή συνδικαλιστική δίωξη, καθώς η απολυμένη συνδικαλίστρια ανέπτυξε πλούσια αγωνιστική δράση στον χώρο εργασίας της.

Ο Κ. Στεργίου σημείωσε επίσης, πως η απόλυση αυτή, εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και ξεκαθάρισε πως η συνδικαλιστική απόλυση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ, «δεν αφορά στενά τη συγκεκριμένη υπάλληλο αλλά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, όλα τα σωματεία και τους συνδικαλιστές, αφού στο πρόσωπό της διώκεται η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα να είσαι οργανωμένος στο σωματείο σου και να διεκδικείς τα δικαιώματά σου και την καλυτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας σου».

Οπως έγινε γνωστό το ΣΕΠΕ Μαγνησίας στο πόρισμά του μετά και την τριμερή συνάντηση που έγινε δικαιώνει την απολυμένη, καθώς τονίζει ότι πρόκειται για συνδικαλιστική απόλυση, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της δικαστικής αγωγής της απολυμένης συνδικαλίστριας έχει καταθέσει στο Πρωτοδικείο Βόλου και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.).

Την αυριανή συγκέντρωση στα Δικαστήρια Βόλου με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψη της απολυμένης συνδικαλίστριας στηρίζουν με ανακοινώσεις τους και με την παρουσία τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς: Εργατικό Κέντρο Βόλου, Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, η (Π.Ο.Ε.Μ), η ΕΛΜΕ, τα σωματεία εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ, Λεβεντέρη, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου ς, τα Συνδικάτα Τροφίμων – Ποτών και Οικοδόμων Σκοπέλου, τα σωματεία Υγειονομικών Υπαλλήλων και Καθαριστριών – Καθαριστών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ , Συνδικάτο Οικοδόμων, το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, εργαζομένων ΒΙΣ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σωματείο Μουσικών ο «Απόλλων», η συνέλευση Εργαζομένων στο 304 ΠΕΒ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η εργοστασιακή Επιτροπή ΚΙΟΛΕΪΔΗ, τα σωματεία Χαλυβουργίας, της ΑΓΕΤ, των ΟΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), το Σωματείο Ηλεκτρολόγων και η Ομοσπονδία, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας και όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Π.Θ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου