ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι

κλιμακώνουν-τις-κινητοποιήσεις-οι-συ-707108

Κάθοδος στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις που προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στις 12.30 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος. Οι συνταξιούχοι, εκτός από τη συγκέντρωση, προγραμματίζουν και πορεία στο Μαξίμου απαιτώντας λύσεις σε όλα τα αιτήματά τους με κυρίαρχο να ληφθεί πολιτική απόφαση από την Κυβέρνηση για την επιστροφή των αναδρομικών.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα. Ζητούν, επίσης, να μη μειωθούν το αφορολόγητο, το ΕΚΑΣ και οι συντάξεις χηρείας και φυσικά να αποδοθεί άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβέρνηση παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας, μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Εργασίας Αν. Πετρόπουλο, η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς από την 1.1.19 για τους συνταξιούχους που πήραν σύνταξη πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). «Υπάρχει στο σκεπτικό της κυβέρνησης να αποδώσει ένα είδος δώρου για τα Χριστούγεννα σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά αυτό θα συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη από τον πρωθυπουργό» σημειώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ενημερώνοντας όλες τις οργανώσεις της πως δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές διότι η κυβέρνηση ό,τι είναι να αποδώσει, θα το αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν έκαναν αίτηση ή αγωγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου