ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε νευρολόγος του Νοσοκομείου Βόλου

απεβίωσε-νευρολόγος-του-νοσοκομείου-70584

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κοινωνία του Βόλου η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο του νευρολόγου – γιατρού του Νοσοκομείου Βόλου Δημήτρη Γκάλιου, που άφησε νωρίς χθες το πρωί την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Το νήμα της ζωής για το νοσοκομειακό γιατρό κόπηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου είχε μεταφερθεί επειγόντως με ασθενοφόρο από το σπίτι του, την οδό Π. Βουτζά στη Νέα Ιωνία, κοντά στη γέφυρα Παρασκευοπούλου όπου διέμενε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Λίγο νωρίτερα στις 7.30 περίπου το πρωί η σύζυγός του Τζεωρτζέτα, γιατρός – οφθαλμίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ανησύχησε όταν άκουσε ρόγχο από το σύζυγό της.

Αμέσως αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα της κατάστασής του επιχείρησε να τον ανατάξει η ίδια, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες. Εις μάτην. Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, που με μηχανικά μέσα επιχείρησαν να τον αναζωογονήσουν καρδιοαναπνευστικά.

Οι προσπάθειες τους όμως απέβησαν μάταιες. Όπως λένε συνάδελφοί του στο Νοσοκομείο Βόλου κατά την εισαγωγή του στο « Αχιλλοπούλειο» έβγαζε αίμα από το στόμα, κάτι από το οποίο εικάζουν ότι ο θάνατός του δεν προήλθε από καρδιακή ανακοπή, αλλά από πνευμονικό οίδημα ή από ανεύρυσμα. Μολονότι ο άτυχος Γκάλιος ήταν καπνιστής, συνάδελφοί του γιατροί έλεγαν χθες ότι δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, με εξαίρεση μία μικρή υπέρταση την οποία έλεγχε, χωρίς ποτέ να παραπονεθεί για κάτι το ιδιαίτερο. Για τα ακριβή αίτια θανάτου του Δημ. Γκάλιου που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, η σορός του μεταφέρθηκε στη Λάρισα προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή.

Ο εκλιπών έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο χώρο των συναδέλφων του γιατρών της Μαγνησίας. Όλοι όσοι ρωτήθηκαν χθες μίλησαν για ένα αδαμάντινο χαρακτήρα με σπάνια χαρίσματα. Έναν πραγματικό θεράποντα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν, που πρόσφερε χωρίς να αγκομαχά τις υπηρεσίες του στον πάσχοντα συνάνθρωπό του. Ήταν για πολλά χρόνια ο στυλοβάτης που κρατούσε το Νευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Ο Δημήτρης Γκάλιος ήταν γιος του Παυσανία Γκάλιου που είναι ακόμη εν ζωή και ο οποίος ήταν από τα πλέον γνωστά στελέχη της ΕΔΑ την προδικτατορική περίοδο στη Μαγνησία. Ο γιατρός έχει δύο κόρες, την Πάολα και τη Χριστίνα. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 10.30 το πρωί από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία. Ψήφισμα για το θάνατό του εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στον οποίο ο εκλιπών ήταν μέλος από το 1987.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου