ΤΟΠΙΚΑ

Νέα τοιχογραφία από την Urbanact στο δημοτικό ξενώνα Ν. Ιωνίας

νέα-τοιχογραφία-από-την-urbanact-στο-δημοτικό-705737

Η Urbanact παρέδωσε χθες στην πόλη του Βόλου μια νέα τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών «CityCall». Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε σε επιφάνεια του κτιρίου του Δημοτικού Ξενώνα στη Νέα Ιωνία και αποτελεί την αρχή των προσπαθειών της ομάδας για μια συνολική αναβάθμιση του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου του Ξενώνα.

Η νέα τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Αθηναίο καλλιτέχνη Kez, τον οποίο η Urbanact έχει φιλοξενήσει και παλαιότερα στις τοιχογραφίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η θεματική της τοιχογραφίας είναι μια απόπειρα ανάγνωσης στοιχείων της ιστορίας και κυριότερα της λαϊκής παράδοσης της πόλης, και προσκαλεί τον πολίτη να «ταξιδέψει» μέσα σε αυτά.

Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε με την αιγίδα και στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και υποστηρίχτηκε από τις εταιρείες: Flame (graffiti spray), Meraki Cafe, Σβώλος Εστιατόριο, Noodle’s, Χωριάτικο, Lemon bar, Φιλομήλα, Χαλέβα, Τζίκας Πέτρος/Σκαλωσιές, Aerial.gr, ISupportStreetart και Lifo.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου