ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου η αγορά του Βόλου

σε-ρυθμούς-αγίου-βαλεντίνου-η-αγορά-το-705633

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, ελπίζουν σε τόνωση της κίνησης

Στην ημέρα των ερωτευμένων στρέφονται τα βλέμματα των επαγγελματιών, με τον προβληματισμό που προκαλεί η πανδημία, ωστόσο, να εντείνεται. Στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου εναποθέτουν τις ελπίδες για τόνωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος και κατ’ επέκταση του τζίρου οι επαγγελματίες στον Βόλο, εκφράζοντας, παράλληλα, τον προβληματισμό τους, λόγω της υποτονικής κίνησης το τελευταίο διάστημα στα εμπορικά καταστήματα.

«Μεγάλη απώλεια και καθοριστικό παράγοντα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος τα κλειστά καταστήματα της εστίασης, επισημαίνοντας ότι κατά κανόνα η συγκεκριμένη μέρα χαρακτηριζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη διάθεση του κόσμου για διασκέδαση. Πολλά ζευγάρια συνδύαζαν τη συγκεκριμένη μέρα με γεύμα για δύο ή έξοδο με φίλους αντίστοιχα, γεγονός που λειτουργούσε ενισχυτικά και στους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε τον προβληματισμό και τις προσδοκίες των μελών του εμπορικού κόσμου, που προσβλέπουν σε τόνωση της κίνησης, αγωνιούν, ωστόσο, για την έκβαση της πανδημίας.

Ενδεικτική η δήλωση της Μαρίας Παπαδάκη, ιδιοκτήτριας καταστήματος κοσμημάτων, η οποία αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καταναλωτικό ενδιαφέρον από τον κόσμο. Πέρυσι υπήρχε σχετική ζήτηση, αλλά η φετινή χρονιά είναι τελείως διαφορετική. Δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά των επαγγελματιών να στολίσουμε τις βιτρίνες. Ο κόσμος είναι παγωμένος, προβληματισμένος. Είμαι απογοητευμένη και διακρίνω μια κατάσταση μη αναστρέψιμη, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι».

Αισιόδοξος δηλώνει, αντίστοιχα, ο Στέφανος Καϊσαρλής, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν κίνηση και ενδιαφέρον ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου. «Εχουμε αρχίσει την προετοιμασία, δημιουργώντας σοκολατάκια, μπισκότα και τούρτες σε σχήμα καρδιάς, καθώς επίσης και πρωτότυπες κατασκευές. Εκτιμούμε ότι η κατάσταση που βιώνουμε δεν αποδυναμώνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Αντίθετα, θα έλεγα ότι το ενισχύει, διότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διασκέδασης και ίσως ένα γλυκό ή ένα λουλούδι θα κάνουν ξεχωριστή αυτή την ημέρα. Κάνουμε την προετοιμασία μας και ελπίζουμε να υπάρχει ενδιαφέρον», επεσήμανε.

Διαχρονική αξία τα λουλούδια, ταυτόσημα με την ημέρα των ερωτευμένων, με τον Μάξιμο Ζάντζο, ιδιοκτήτη ανθοπωλείου, να αναφέρει ότι «οι προετοιμασίες κορυφώνονται, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες από τους καταναλωτές, ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Ως επαγγελματίες, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη συγκεκριμένη ημέρα για τόνωση του τζίρου και ειδικά φέτος περιμένουμε μεγαλύτερη κίνηση, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας», τόνισε ο ταμίας στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Σκεπτικός και προβληματισμένος εμφανίζεται ο Γιώργος Σακελάρης, α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ιδιοκτήτης καταστήματος καλλυντικών, επισημαίνοντας ότι το κλίμα στην αγορά φέτος είναι τελείως διαφορετικό. «Αν παρατηρήσετε, ούτε οι βιτρίνες δεν έχουν στολιστεί. Γενικώς κυριαρχούν ανασφάλεια και χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον. Η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική, με εξαίρεση τις πρώτες μέρες των χειμερινών εκπτώσεων. Δεν υπάρχει κίνηση και δυστυχώς τα δεδομένα δεν μας καθιστούν αισιόδοξους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου