ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση στα ειδικά σχολεία της Μαγνησίας για προσλήψεις που δεν έπρεπε να γίνουν

αναστάτωση-στα-ειδικά-σχολεία-της-μαγ-705355

Αναστάτωση στα σχολεία ειδικής αγωγής στη Μαγνησία προκάλεσε «γκάφα» του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ανακοίνωσε πρόσληψη αναπληρωτών με βάση τις καταστάσεις του περασμένου καλοκαιριού κι όχι τις επικαιροποιημένες του Σεπτεμβρίου. Τα κενά που καλούνται να καλύψουν οι αναπληρωτές είναι ήδη καλυμμένα από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς! Οι δεύτεροι θα πρέπει να αλλάξουν σχολείο για να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές. Η εναλλαγή όμως εκπαιδευτικών σε σχολεία ειδικής αγωγής έχει αντίκτυπο στην ψυχοσύνθεση των μαθητών που πρέπει να έχουν σταθερό περιβάλλον.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας αναπληρωτών για την ειδική αγωγή, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες αναστάτωση σε σχολεία ειδικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Κι αυτό γιατί αντί να καλυφθούν ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν κενά, προσλήφθηκαν εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που έχουν καλυφθεί από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.

Για παράδειγμα στο πρώην ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, μπήκαν δύο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ενώ οι θέσεις είχαν καλυφθεί από αντίστοιχους εκπαιδευτικούς που αποσπάστηκαν στο νομό. Οι αποσπασμένοι κλήθηκαν να υπηρετήσουν σε άλλα σχολεία, προκειμένου στη θέση τους να πάνε οι αναπληρωτές.

Την ίδια ώρα στο ΕΕΕΕΚ Ν. Ιωνίας, υπάρχουν ελλείψεις σε τρεις εκπαιδευτικούς κεραμικής προκειμένου να λειτουργήσει το αντίστοιχο εργαστήριο. Οι ειδικότητες όμως παραμένουν κενές.

Ερωτηθείσα για το ζήτημα, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα κι ότι το ΠΥΣΔΕ είναι αυτό που θα αποφασίσει πού θα τοποθετήσει τους αναπληρωτές.

Ωστόσο η οικογένεια της ειδικής αγωγής έχει αναστατωθεί, αφενός για τις κενές θέσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, αφετέρου για τους καθηγητές που εναλλάσσονται σε ειδικά σχολεία, όπου πρέπει να εξασφαλίζεται σταθερό περιβάλλον για τους μαθητές με αναπηρίες.

«Ούτε οι αναπληρωτές είναι βαλίτσες, ούτε οι μόνιμοι – αποσπασμένοι μπαλάκια να καλύπτουν κενά όπου βρεθεί», σχολιάζει η εκπαιδευτική οικογένεια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου