ΤΟΠΙΚΑ

Κρίθηκε αθώος 28χρονος Βολιώτης για τη δολοφονία 86χρονης

κρίθηκε-αθώος-28χρονος-βολιώτης-για-τη-δ-705223

Αθώος κρίθηκε χθες ο 28χρονος Βολιώτης που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της άτυχης 86χρονης Βολιώτισσας Μαρίας Σταμάτη, που είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στις 30 Αυγούστου του 2009 δεμένη και φιμωμένη με ταινία.

Για την ανθρωποκτονία της 86χρονης είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2016 ένας 38χρονος Βολιώτης μετά από νέα στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα της υπόθεσης.

Εναντίον του είχε σχηματιστεί κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με κίνητρο τη ληστεία.

Εντούτοις ο 28χρονος δικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και αποδείχτηκε ότι ήταν αθώος και ότι είχε δίκιο που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη θρασύτατη ληστεία.

Όπως έλεγε από την αρχή έτσι και χθες απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος τόνισε με κάθε τρόπο ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη ληστεία και ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας γιατί είχε πάει εκεί πριν από μερικές μέρες με τη θεία του.

Η απόφαση αθώωσης του 28χρονου ελήφθη ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου ήταν ο δικηγόρος Βασίλης Μπρούζος.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 86χρονη βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των δολοφόνων της το κίνητρο των οποίων σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ήταν η ληστεία. Η εξιχνίαση της υπόθεσης είχε γίνει δύο χρόνια μετά, το 2011, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε συλλήψεις έντεκα ατόμων, εκ των οποίων οι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, και σχηματίζοντας δικογραφία κατά άλλων δεκατεσσάρων ατόμων. Η οργάνωση μετρούσε πέντε δολοφονίες ηλικιωμένων μοναχικών, δεκαπέντε ληστείες σε Λάρισα και δεκαεννέα ληστείες στον Βόλο.

Όμως, η υπόθεση άνοιξε εκ νέου το 2016 μετά από τα νέα στοιχεία με τη σύλληψη του 28χρονου ο οποίος όμως τελικά αποδείχτηκε ότι είναι αθώος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου