ΤΟΠΙΚΑ

«Το ράφι της αγάπης» στο Ορφανοτροφείο

το-ράφι-της-αγάπης-στο-ορφανοτροφεί-704720

Βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο δημιουργήθηκε στο παλιό κτίριο του ιδρύματος

Σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί η βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο που εγκαινιάζεται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου.

«Το ράφι της αγάπης» γέμισε βιβλία που προσέφερε το ομώνυμο μη κερδοσκοπικό σωματείο, μετά από ενέργειες του ΔΣ του ιδρύματος και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του σωματείου «Το ράφι της αγάπης» Εύα Παυλίδου, ο πρόεδρος του ιδρύματος Κωνσταντίνος Θεοδώρου και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κλεοπάτρα Γεωργακλή.

Η βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο δημιουργήθηκε στο παλιό κτίριο του Ορφανοτροφείου, μετά από εξάμηνη προσπάθεια και εμπλουτίστηκε με 600 βιβλία, τα οποία προσέφερε το σωματείο «Το ράφι της αγάπης».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η γενική γραμματέας του ΔΣ του Ορφανοτροφείου και μέλος της Φιλοπτώχου Τόνια Γιαννουσά – Νταοπούλου ανέφερε ότι οι παλιές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, που ανάγονται στο 1903, άλλαξαν όψη, χάρη στη συνδρομή ευαισθητοποιημένων πολιτών του Βόλου, αλλά και ευρύτερα.

Το παλιό κτίριο άλλαξε όψη χάρη στις δωρεές ανθρώπων «που αγαπούν το Ορφανοτροφείο και το στηρίζουν και πλέον τα παιδάκια μπορούν να έχουν καινούργια βιβλία, να έχουν βοηθήματα για το σχολείο τους. Παράλληλα μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις σε αυτό τον χώρο» είπε η κ. Γιαννουσά.

Η νέα βιβλιοθήκη – κόσμημα είναι διαρθρωμένη ανάλογα με τις ανάγκες και τις ηλικίες των παιδιών του Ορφανοτροφείου, με παιδικά, εφηβικά βιβλία, καθώς επίσης και βοηθήματα για το σχολείο και είναι πολύ σημαντική για το ίδρυμα, τα παιδιά και τη δράση που αναπτύσσει.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου