ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο για ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία εν μέσω πανδημίας

σεμινάριο-για-ασφάλεια-και-υγιεινή-στ-704442

Διοργανώθηκε με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας από όλη τη Θεσσαλία

Ενημέρωση για θέματα ασφαλείας και υγιεινής εν μέσω πανδημίας στους σχολικούς χώρους είχε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως.

Για πρώτη φορά συνεργάστηκαν όλες οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διά των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων Αντώνη Αντωνίου Μαγνησίας, Αθανασίας Γκίκα Τρικάλων, Σπυριδούλας Παπαδούλη Καρδίτσας, Κωνσταντίνας Χατζημίχου Λάρισας και συμμετείχαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και από τους τέσσερις νομούς. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με θέματα αγωγής υγείας, αλλά και όλων όσοι ενδιαφέρονταν, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εισηγήτρια δρ Νίκη Σύρου, μεταξύ άλλων παρουσίασε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις με τίτλο «Σχολική ασφάλεια και υγιεινή», το οποίο εγκρίθηκε για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας.

O διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πoλύζος, οι διευθυντές Λάρισας Κατερίνα Καταγιώργου, Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης και Καρδίτσας Αθανάσιος Μπότας τόνισαν την ανάγκη υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην ανάληψη δράσεων με τους μαθητές τους για τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και τον περιορισμό των παραγόντων κινδύνου για την υγεία και ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας.

Οι διευθυντές εκπαίδευσης τόνισαν επίσης ότι το σεμινάριο αφορά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής του φυσικού σχολικού περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και τον περιορισμό των παραγόντων κινδύνου για την υγεία και ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας. «Αυτό καθίσταται αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα που διανύουμε μια ιδιαίτερη πρόκληση, αυτή της αντιμετώπισης των έκτακτων συνθηκών από την επιδημία του κορονοϊού Covid-19. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των μαθητών και μαθητριών η παροχή ασφαλών και υγιεινών συνθηκών διδασκαλίας που θα προστατεύει τους μαθητές και το προσωπικό από τραυματισμό, ασθένεια ή τον ιό Sars CoV2 και συνάμα η προώθηση δράσεων πρόληψης ενάντια σε γνωστούς παράγοντες κινδύνου. Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της εκπαίδευσης των παιδιών, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τους παρέχεται βασική και συνεχής επιμόρφωση σε θέματα υγείας», τονίστηκε στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου