ΤΟΠΙΚΑ

Ασπίδα κατά της κακοποίησης γυναικών

ασπίδα-κατά-της-κακοποίησης-γυναικών-703868

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Βόλο

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία κακοποίηση» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών «Απω Ανατολή Βόλου» στον πολυχώρο «Αξιον εστί» με τη στήριξη του Δήμου Βόλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία μετέφερε αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με την πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων να στηρίξει την προσπάθεια εξάλειψης του προβλήματος και τα νομοσχέδια που σχετίζονται με την έμφυλη βία.

Μεταξύ των ομιλητριών η υπαστυνόμος του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου Ιωάννα Κοσμά, η οποία ανέφερε ότι από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 52 περιστατικά ενδοοικογενειακής από την Αστυνομική Διεύθυνση. Η υπαστυνόμος μετέφερε την πραγματικότητα με αριθμούς συμβάντων και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία κάθε περίπτωση να αντιμετωπιστεί με διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Σημαντικός και καθηλωτικός ο ρόλος στην εκδήλωση της ψυχολόγου Μαρίας Τόπα με 20ετή εμπειρία στη γυναικεία συμβουλευτική και κακοποίηση γυναικών, η οποία υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο του κοινωνικού περίγυρου για την εξάλειψη των φαινομένων που υπάρχουν.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τον ρόλο της αυτοπροστασίας και της αυτοάμυνας από την υπεύθυνη της διοργάνωσης Μαίρη Νασούλα εκπαιδεύτρια πολεμικών τεχνών, η οποία κλείνοντας την εκδήλωση ανέφερε πως η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε και η επικοινωνία του κοινωνικού προβλήματος με τίτλο «Γυναικεία κακοποίηση» θα φέρει στο προσκήνιο και άλλες παρόμοιες προσπάθειες.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου