ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βυθισμένη στο σκοτάδι παραμένει η Σκιάθος

βυθισμένη-στο-σκοτάδι-παραμένει-η-σκι-702973

Μπλακ άουτ προκάλεσε η «Μήδεια» στο νησί της Σκιάθου με τους κατοίκους του νησιού να περνούν εφιαλτικές ώρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση από νωρίς χθες το πρωί.

Η βλάβη που σημειώθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή του Λαύκου από πτώση δέντρων ήταν πιο σοβαρή, από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί ακόμη. Γύρω στις 7 το απόγευμα έγινε μία προσπάθεια να επανέλθει το ρεύμα, δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι το νησί του Παπαδιαμάντη παραμένει από χθες στο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους που υποχρεώθηκαν να είναι μέσα στα σπίτια τους χωρίς θέρμανση οι περισσότεροι, με τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες στο νησί.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ από τον Βόλο μετέβησαν στον Λαύκο και σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από την Αργαλαστή προσέγγισαν σχετικά γρήγορα το σημείο όπου διαπιστώθηκε η βλάβη, η αποκατάσταση όμως δεν ήταν καθόλου εύκολη στον σταθμό Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ. Αφενός οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες και αφετέρου η περιοχή ήταν καλυμμένη με χιόνι.

Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρατευθούν άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας για την απομάκρυνση των κορμών των δέντρωνγια την ομαλή πρόσβαση των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η «Μήδεια» ξεκίνησε την επέλασή της στις Σποράδες από τη Σκιάθο, με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους χθες το πρωί στις Κουκουναριές. Μέχρι το απόγευμα δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα ιδιαίτερα, πλην της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Επειδή ωστόσο προβλέπεται νέα «επέλαση», με απόφαση του δημάρχου Σκιάθου σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

«Με βάση την πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε συνδυασμό με τον αερισμό των αιθουσών λόγω του κορονοϊού, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν, προκειμένου να προφυλάξουμε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς από επικίνδυνες καταστάσεις», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κλειστά σχολεία στη Σκόπελο, ανοιχτά στην Αλόννησο

Σεεπιφυλακή έχει τεθεί και ο μηχανισμός του δήμου στη Σκόπελο εν όψει του σημερινού δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας. Χθες εκτός από την έντονη βροχόπτωση και το ελάχιστο χιόνι που έπεσε στα ορεινά του νησιού, τα φαινόμενα δεν ήταν τόσο έντονα. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους η δημοτική αρχή αποφάσισε να παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία.

Η Αλόννησος παραμένει «αλώβητη» και όπως έκανε γνωστό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, σήμερα Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου