ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή βιβλίου στις Αφέτες

γιορτή-βιβλίου-στις-αφέτες-702565

Γιορτή βιβλίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου από τις 10π.μ. έως τις 11μ.μ, στην πλατεία των Αφετών. Το About books.. (www.about-books.gr) σε συνεργασία με το βιβλιοχαρτοπωλείο «Ήλιος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αφετών διοργανώνουν την 1η Γιορτή Βιβλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις του βιβλίου να δουν, να θαυμάσουν, να διαβάσουν και να αγοράσουν βιβλία.

«Σε ένα μικρό χωριό όπως είναι το δικό μας, και στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφετών, οργανώνουμε φέτος την πρώτη γιορτή βιβλίου. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσους αγαπούν το βιβλίο και όχι μόνο, να δουν, να γνωρίσουν και να αγοράσουν ένα βιβλίο. Και μέσα στο θαυμάσιο περιβάλλον του χωριού μας, διαβάζοντας να περάσουν το υπόλοιπο των διακοπών των», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφετών, Αναστάσιος Μαμούχας.

Η ιστοσελίδα About books.. δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012, από τη βιβλιοθηκονόμο Περσεφόνη Ιωάννου και τον τεχνικό Η/Υ Πέτρο Τσαλούχο, οι οποίοι ξεκίνησαν μια προσπάθεια να ενημερώσουν τους λάτρες των βιβλίων, των μουσείων, των τεχνών και γενικότερα του πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένου του βιβλίου. Στην προσπάθειά του να έρθει πιο κοντά στους φίλους του, το About books.. οργάνωσε την 1η Γιορτή Βιβλίου στις Αφέτες Πηλίου, σε συνεργασία, φυσικά, με το βιβλιοπωλείο Ήλιος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Αφετών, που αγκάλιασαν πρόθυμα την πρόταση. «Αφορμή ήταν η συνομιλία με μια κάτοικο του χωριού όπου επισήμανε ότι για να προμηθευτεί βιβλία ζητάει από κάποιον να την πάει στην κοντινότερη δανειστική βιβλιοθήκη που βρίσκεται 15 περίπου χιλιόμετρα μακριά (Μηλιές) ή στο Βόλο για να προμηθευτεί τα βιβλία όλου του χρόνου! Μότο μας: «Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στα βιβλία, τα βιβλία οφείλουν να πάνε στους ανθρώπους!», υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας.

Ο Χρήστος Αγιώτης, του Βιβλιοπωλείου «Ηλιος» επισημαίνει από την πλευρά του ότι: «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το βιβλίο, το οποίο είναι ο καλύτερος φίλος του καλοκαιριού. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για το βιβλίο σε όλη την περιοχή μας και είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπαίνουν στη διαδικασία να γνωρίσουν ένα διαφορετικό κόσμο». Παράλληλα ο κ. Αγιώτης επισημαίνει ότι στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει θεσμό η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στις Αφέτες, μια περιοχή «με έντονη δραστηριότητα και ενδιαφέρον για τον πολιτισμό».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου