ΤΟΠΙΚΑ

Η ΛΑΣ Ζαγοράς- Μουρεσίου για το γεφύρι στην Τσαγκαράδα

η-λασ-ζαγοράς-μουρεσίου-για-το-γεφύρι-σ-702410

Πλήγμα για την τοπική ιστορία της περιοχής αποτελεί η κατάρρευση του πέτρινου μονότοξου γεφυριού στη θέση «Κακοσκάλι» της Τοπικής Κοινότητας Τσαγκαράδας, σύμφωνα με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Η ΛΑΣ αφήνει αιχμές για τη δημοτική αρχή τονίζοντας πως τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια, εγγράφεται πίστωση στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021, καθώς πρόκειται για έργο ενταγμένο σε πρόγραμμα της ΕΕ που ποτέ όμως δεν υλοποιείται.

«Τέτοια έργα, χρονίζουν, παραμένουν λειψά, πραγματοποιούνται με ρυθμούς χελώνας, κάτω από μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, και πολλές φορές προεκλογικά. Δεν αποτελεί κάτι διαφορετικό η χρόνια εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου μετά από …30 χρόνια, η μερική επισκευή του οδικού δικτύου μετά από δεκαετίες», προσθέτει η ΛΑΣ.

Η δημοτική παράταξη κάνει λόγο επίσης για διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που αντί να αξιοποιούν τα κονδύλια της ΕΕ για τις λαϊκές ανάγκες, εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και συνεχίζοντας αναφέρει:

«Μεταξύ αυτών, η τωρινή της ΝΔ και πρωτύτερα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ΕΕ που θέτουν σε προτεραιότητα έργα προς όφελος του κεφαλαίου με fast track διαδικασίες, ενώ αφήνουν σε δεύτερη μοίρα το λαό και τις ανάγκες του. Την ίδια πολιτική υπερασπίζεται η τοπική διοίκηση σε Δήμο και Περιφέρεια, ενώ ο μηχανισμός απόδοσης «ευθυνών» πετάει το μπαλάκι από τον έναν στον άλλο, αρκεί να βγαίνει «λάδι» η κυρίαρχη πολιτική που εμπορευματοποιεί τον πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως ακριβώς εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και τον αθλητισμό».

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, να διεκδικήσουν την πλήρη αποκατάσταση στην αρχική του μορφή, με τα ίδια και όμοια υλικά του ιστορικού πέτρινου τοξωτού γεφυριού στην Τ.Κ. Τσαγκαράδας και την ανάδειξη ολόκληρου του λιθόστρωτου καλντεριμιού, καθώς επίσης των πέτρινων τοξωτών γεφυριών του Πόρου και Παλαιάς Μιτζέλας στην Τ.Κ. Πουρίου και του Ελληνομουσείου της Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου