ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικός διαγωνισμός για την Επανάσταση του ’21

μαθητικός-διαγωνισμός-για-την-επανάσ-702274

Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων καλούνται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους γνωρίζοντας την τοπική ένδοξη ιστορία

Το ταλέντο τους καλούνται να ξεδιπλώσουν μαθητές του Δήμου Βόλου και μέσα από την γνωριμία τους με την τοπική ιστορία να αποτυπώσουν δημιουργικά την ένδοξη περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, πρόκειται να οργανώσει τον πρώτο σε τοπικό επίπεδο μαθητικό διαγωνισμό με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, δίνοντας το σήμα της εκκίνησης του μεγάλου εορτασμού.

«Αναπαραστάσεις της Επανάστασης του 1821 στην περιοχή του Βόλου» είναι το θέμα του μαθητικού διαγωνισμού στον οποίο θα κληθούν να συμμετέχουν μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Μποντού- Τοκαλή, στον διαγωνισμό θα μπορούν να λαμβάνουν μαθητές του Δήμου κάθε ηλικίας, είτε με ατομικές είτε με ομαδικές συμμετοχές.

Μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν με έργα λογοτεχνίας, ποίησης, καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως ζωγραφική, με θεατρικά ή μουσικά έργα, ακόμη και με τη δημιουργία κόμικ ή παζλ.

Στο τέλος του διαγωνισμού και… κορονοϊού επιτρέποντος, πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και πιθανόν μέσα στον Ιούνιο, αναμένεται να παρουσιαστούν τα έργα και να βραβευτούν τα καλύτερα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικά διπλώματα.

«Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τη μαθητική κοινότητα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν το ’21 μέσα από την τοπική ιστορία και με βάση τα ερεθίσματα που θα λάβουν να εκφραστούν δημιουργικά. Ιδίως αυτή την περίοδο, εν μέσω πανδημίας, οι μαθητές έχουν ανάγκη να ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό», ανέφερε η αντιδήμαρχος, Γεωργία Μποντού- Τοκαλή.

Ηδη η κ. Μποντού βρίσκεται σε συνεννόηση για την οργάνωση του διαγωνισμού με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας Βόλου, τη Διεύθυνση Πολιτισμού και το Ωδείο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με στόχο από την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία να ενημερωθούν για τον διαγωνισμό και να δηλώσουν συμμετοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου