ΤΟΠΙΚΑ

Βηματισμό στη Μαγνησία αναζητά η Δημοκρατική Ευθύνη

βηματισμό-στη-μαγνησία-αναζητά-η-δημο-702092

Την πεποίθηση ότι «η χώρα είναι σε φάση μεγάλης περιπλοκής» εξέφρασε από το Βόλο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος που συμμετείχε στη στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Συνεδριακό της Μητρόπολης, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, για το διάλογο Ελλάδας – Γερμανίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ -που πλέον είναι ένας από τους συνιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη»- επισήμανε ότι για να κτιστεί ένα αισιόδοξο μέλλον «πρέπει να μπουν μπροστά νέοι άνθρωποι, ένας άλλος τύπος ανθρώπων που υπάρχει στην Ελλάδα κι ένα ανθρώπινο δυναμικό τεράστιο, το οποίο είναι ακόμη εκτός κέντρων λήψης αποφάσεων».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και νέες δυνάμεις, νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι, που ξέρουν από σύγχρονη οικονομία και μπορούν να αντιληφθούν που κινείται ο κόσμος. «Η χώρα, σημείωσε ο ίδιος, δεν μπορεί να κυβερνηθεί με το καθοδηγούν σήμερα τη χώρα πνεύμα, το οποίο είναι εκτός πραγματικότητας» για να συμπληρώσει ότι «πρέπει οι νέοι άνθρωποι, γιατί η Ελλάδα έχει χρυσάφια, να φύγουν από την εξέδρα και να κατέβουν μέσα στο στίβο».

Στο μεταξύ τη διακήρυξη της «Δημοκρατικής Ευθύνης» που «γεννήθηκε» στις αρχές Ιουλίου έχει υπογράψει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία Κατερίνα Γαργάλα, που διαχωρίζοντας πλήρως της θέση της από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επέλεξε να συμπορευτεί σε αυτό το νέο πολιτικό εγχείρημα.

Οι ιδρυτικές αρχές παρουσιάστηκαν στην Αθήνα από πέντε στελέχη από την Αθήνα και την περιφέρεια, με δραστηριότητα και παρουσία στις τοπικές τους κοινωνίες, ενώ ο πρώην υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος είναι εκείνος που συνέταξε και το πρόγραμμα του κόμματος σε πέντε βασικούς τομείς.

Από το Βόλο στις πρώτες 1.500 υπογραφές πολιτών για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα υπογράφουν επίσης οι Στέργιος Νάρης, Γιάννης Στεργίου και Βασίλης Σιάτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα βολιδοσκοπηθούν και στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και κινούνταν στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και του κέντρου.

Σε επίπεδο Νομού θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει συγκροτηθεί επιτροπή και δεν έχει πάρει καμία οργανωτική μορφή ο νέος πολιτικός φορέας καθώς θα προηγηθεί αρχές του νέου χρόνου η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα όπου θα συζητηθούν ενδελεχώς οι θέσεις του κόμματος και κατόπιν θα αποφασιστεί η κομματική διάρθρωση και η οργάνωσή του.

Προς το παρόν λειτουργεί με μία 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή.

«Διαφορετικά αποτελέσματα, εάν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει το παράδειγμα Κύπρου»

Χθες το βράδυ στο Συνεδριακό της Μητρόπολης, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, για το διάλογο Ελλάδας – Γερμανίας, στη στρογγυλή τράπεζα, συμμετείχε ο Καθηγητής Φραντς-Κριστόφ Τσάιτλερ, πρώην αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας και πρώην Γενικός Γραμματέας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Ο κ. Τσάιτλερ ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας που την οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της «αξιοπιστίας», ενώ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου και της Ιρλανδίας, δύο χώρες που υιοθέτησαν τα μέτρα μεταρρύθμισης, δίνοντας βαρύτητα στη μείωση του δημόσιου τομέα, αντί της βαριάς φορολογίας, θα μπορούσε να είχε διαφορετικά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου