ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Μετέφερε το 1 κιλό ηρωίνης για 100 ευρώ!

βόλος-μετέφερε-το-1-κιλό-ηρωίνης-για-100-ευ-70203

Υποστήριξε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για τις δόσεις του – Δεν έπεισε και κρίθηκε προφυλακιστέος

Μετέφερε πάνω από 1 κιλό ηρωίνης και θα έσπερνε τον θάνατο σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών για να εξασφαλίσει ποσό 100 ευρώ και να προμηθευτεί τις δόσεις του.

Αυτό επικαλέστηκε χθες για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις στον ανακριτή Βόλου ο 52χρονος, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου την περασμένη Τρίτη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Θέτοντας υπό παρακολούθηση την περιοχή Προφήτη Ηλία Αλυκών μετά από πληροφορία που υπήρχε για διακίνηση, οι αστυνομικοί είδαν τον συλληφθέντα να πλησιάζει συγκεκριμένο σημείο με βλάστηση και κάτι να κρύβει.

Τον ακινητοποίησαν, τον έλεγξαν και βρήκαν επάνω του μία μικρή ποσότητα ναρκωτικών και ύστερα έψαξαν στο σημείο που ο συλληφθείς είχε πλησιάσει νωρίτερα και διαπίστωσαν ότι εκεί υπήρχε μία πάνινη τσάντα.

Η τσάντα περιείχε ηρωίνη σε δύο συσκευασίες συνολικού βάρους 1.018, 84 γραμμαρίων.

Συνοδεία αστυνομικών ο 52χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του σάκου και ότι ενεργούσε κατ’ εντολή Ρομά από το Μενίδι.

Όπως φέρεται να κατέθεσε, ένα άτομο τον μετέφερε στον Βόλο και του ζήτησε να κρύψει τον σάκο σε συγκεκριμένο σημείο. Ο ίδιος υπάκουσε γιατί χρειαζόταν τα χρήματα επειδή τυγχάνει χρήστης ναρκωτικών και ήθελε να εξασφαλίσει τις δόσεις του.

Δεν γνωρίζει, ωστόσο, να κατονομάσει το άτομο που έδινε εντολές, ενώ έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, όταν ρωτήθηκε για τις λεπτομέρειες με τις οποίες στήθηκε η μεταφορά της ηρωίνης. Φυσικά, η απολογία του δεν έπεισε. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Πάντως, ο 52χρονος δεν αντέδρασε στην απόφαση προφυλάκισής του. Μάλιστα, φέρεται να παρακάλεσε η μεταγωγή του να γίνει σε φυλακές που να είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του ώστε να μπορούν να τον επισκέπτονται οικείοι του και να έχουν κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης, καθώς στο παρελθόν είχε προσπαθήσει τρεις φορές να θεραπευτεί αλλά ανεπιτυχώς.

Επισημαίνεται ότι η ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε ισοδυναμεί με 3.000 δόσεις «λευκού θανάτου», οι οποίες θα πωλούνταν σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών αντί του ποσού των 40.000 – 50.000 ευρώ.

Ο προφυλακισθείς ήρθε Βόλο από την Αθήνα πριν από μερικές μέρες με σκοπό να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Βόλου συνεχίζουν την προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, καθώς εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου