ΤΟΠΙΚΑ

Φρένο στη μετακόμιση του Οικονομικού στο Ματσάγγου

φρένο-στη-μετακόμιση-του-οικονομικού-701821

Ποσό ύψους 57.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να συνδέσει το κτίριο του Ματσάγγου όπου πρόκειται να στεγαστεί το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το ποσό θεωρείται υψηλό από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αναζητά χρήματα στα συρτάρια των ταμείων της για να καλύψει το κόστος.

Τα πιθανότερο είναι να ζητηθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ ρύθμιση για την καταβολή του ποσού σε δόσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μετακόμιση του τμήματος οικονομικών επιστημών που προς το παρόν συνεχίζει να στεγάζεται στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Π.Θ., Γιώργο Πετράκο απομένουν λίγες πινελιές για να παραδοθεί το κτίριο και να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος το τμήμα οικονομικών αποκτά τη δική του μόνιμη στέγη.

Το ανακαινισμένο κτίριο καλύπτει σχεδόν εξ ολοκλήρου τις ανάγκες του τμήματος που αναπτύσσεται συνεχώς. Σήμερα στο τμήμα είναι εγγεγραμμένοι 900 φοιτητές εκ των οποίων οι 800 είναι ενεργοί. Το νέο κτίριο διαθέτει 10 αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερις αίθουσες που θα λειτουργήσουν ως ερευνητικά εργαστήρια, τρία εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένα μεγάλο χώρο που θα λειτουργήσει ως βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο που δεν διέθετε το τμήμα.

Ωστόσο στο κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας δεν μπόρεσε να δημιουργηθεί αμφιθέατρο και οι ανάγκες θα καλύπτονται στο αμφιθέατρο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η δημιουργία μόνιμης στέγης για το οικονομικό τμήμα ήταν πάγιο αίτημα από συστάσεως του τμήματος το 1999.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου