ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη σε βάρος του ΟΓΑ

απάτη-σε-βάρος-του-ογα-701671

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ζευγάρι Ρομά

Δήλωσαν ψευδώς ότι είναι γονείς τριών παιδιών σε Ληξιαρχείο στην Αθήνα παρουσία ενός μάρτυρα και πέτυχαν να λάβουν πολυτεκνικά επιδόματα που δεν δικαιούνταν, συνολικού ύψους 12.828 ευρώ.

Ζευγάρι Ρομά κατάφερνε με αυτόν τον τρόπο να αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά από τον ΟΓΑ και μάλιστα εν μέσω κρίσης, καθώς από το 2010 έως και το 2014 επωφελούταν των οικογενειακών επιδομάτων τέκνων, αν και δεν πληρούσε κανέναν όρο και προϋπόθεση.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα κάθισε, σήμερα , ζευγάρι Ρομά, με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλίσεως Θεσσαλονίκης διαπίστωσε την απάτη τον Αύγουστο του 2014 και κυνήγησε ποινικά τους υπαίτιους που ζημίωσαν τον Οργανισμό.

Στο πλαίσιο έρευνας αποδείχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι αν και δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις, ωστόσο έπαιρναν τα επιδόματα και μάλιστα επί σειρά ετών.

Οπως φάνηκε από τα στοιχεία που εξετάστηκαν, το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε Ληξιαρχείο στην Αθήνα και υπέβαλε δύο ψευδείς αιτήσεις τον Ιανουάριο του 2002 και τον Δεκέμβριο του 2009, που συνοδεύονταν από πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, πολυτεκνικής ιδιότητας κ.α.

Σύμφωνα με αυτές τις αιτήσεις ισχυρίζονταν ότι είχαν τρία περισσότερα παιδιά, μεταξύ των οποίων δύο αβάπτιστα.

Το ζευγάρι κατάφερε και πληρωνόταν επιδόματα για πολύτεκνους για πέντε συνεχή έτη από το 2010 έως και το 2014, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον ΟΓΑ.

Αλλα έξι ζευγάρια

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας προέκυψε ότι πανθεσσαλικά άλλα έξι ζευγάρια, με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να επωφελούνται χρηματικά ποσά, εξαπατώντας πάντοτε τον Οργανισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου