ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Άμεση η ανταπόκριση της κυβέρνησης για προστασία των μαθητών με ειδικές ανάγκες

μαραβέγιας-άμεση-η-ανταπόκριση-της-κυ-701518

Με απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό προσωπικό και οι μαθητές ηλικίας άνω των 16 ετών, οι οποίοι ανήκουν στην κοινότητα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, όλοι οι παραπάνω εντάσσονται από τα συναρμόδια υπουργεία στο τρέχον εμβολιαστικό πρόγραμμα για την προστασία τους από τον COVID-19.

Για το σοβαρό αυτό θέμα ο γιατρός και βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με δυο κοινοβουλευτικές Αναφορές του, πριν λίγες μέρες αλλά και τον περασμένο Νοέμβριο, ζήτησε την λήψη όλων των διαθέσιμων προληπτικών μέτρων στις εν λόγω σχολικές μονάδες. Βασικό δεδομένο για την παραπάνω πρωτοβουλία απετέλεσε το γεγονός ότι ιδιαίτερα για τις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δεν ισχύει το καθολικό lockdown, δημιουργώντας έτσι πρόσθετες ανάγκες προστασίας τόσο των εργαζομένων τους όσο και των ίδιων των μαθητών από τον COVID-19.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μαραβέγιας δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Γενικούς Γραμματείς Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκο και Ειδικής Αγωγής Α. Γκίκα για την άμεση ανταπόκρισή τους. Η προστασία των μαθητών και του προσωπικού της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αποτελεί δικαίως κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για αυτό είμαι βέβαιος ότι το εν λόγω εξαιρετικά θετικό προληπτικό μέτρο θα επεκταθεί πολύ γρήγορα με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 όλου του προσωπικού και μαθητών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου