ΤΟΠΙΚΑ

Βρήκαν καταφύγιο από τον χιονιά στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων

βρήκαν-καταφύγιο-από-τον-χιονιά-στο-κο-701057

«Κούρνιασαν» 11 άστεγοι, αλλά και ζευγάρι, που δεν έχει θέρμανση στο σπίτι του –Παρέχονται σίτιση, ζεστασιά και διανυκτέρευση στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων

Συνολικά 11 άστεγοι, μεταξύ των οποίων και ζευγάρι που έχει δικό του σπιτικό, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη θέρμανση, βρήκαν καταφύγιο στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων, που λειτούργησε με απόφαση του Δήμου Βόλου για τη φιλοξενία όσων έχουν ανάγκη προστασίας από το χιόνι και τον παγετό που έφερε ακόμη και στην πόλη η «Μήδεια».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη, από τις 10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, οπότε και άνοιξε το Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων, άρχισαν να πηγαίνουν οι πρώτοι άστεγοι που αναζήτησαν ζεστή γωνιά για να περάσουν το βράδυ τους.

Η κινητικότητα κορυφώθηκε την Κυριακή με την πρώτη χιονόπτωση ενώ ακόμη και το βράδυ προσέρχονταν άτομα που δεν άντεχαν στο ψύχος που επικρατούσε στους δρόμους.

Κάποιους φρόντιζαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι να τους απομακρύνουν από τους δρόμους και να τους οδηγούν στο Κοινωνικό Κέντρο, μετά από αναφορές που υπήρχαν από δημότες ή ακόμη και από την Αστυνομία. «Μόνο ένας δημότης δεν θέλησε να μας ακολουθήσει», σχολίασε η κ. Χάλαρη.

Εως και χθες 11 άτομα φιλοξενούνταν στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων. «Εκτός από θέρμανση στον χώρο, προσφέρουμε διανυκτέρευση, μπάνιο για όποιον το επιθυμεί και σίτιση. Ολοι οι φιλοξενούμενοι φορούν υποχρεωτικά μάσκα και μάλιστα φροντίζουμε να τους δίνουμε συνεχώς νέες για να τις ανανεώνουν. Πριν την είσοδο γίνεται θερμομέτρηση, στον χώρο υπάρχει επίσης αντισηπτικό και είμαστε αυστηροί στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφάλεια όλων, φιλοξενούμενων και υπαλλήλων που παρέχουν υπηρεσίες. Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού στους φιλοξενούμενους προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι είναι όλοι υγιείς», ανέφερε η κ. Χάλαρη.

Οι φιλοξενούμενοι είναι ηλικίας από 30 έως 69 ετών και πρόκειται κατά κύριο λόγο για αστέγους. Βγήκαν απάγκιο στο κοινωνικό κέντρο όπου περνούν την ώρα τους συζητώντας μεταξύ τους, ενώ κάποιοι βγαίνουν για λίγες ώρες έξω για προσωπικές τους υποθέσεις και επιστρέφουν.

Το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη (τηλ. 2421091760 – 2421066175) θα παραμείνει ανοιχτό και τις επόμενες ημέρες για τη φιλοξενία όσων έχουν ανάγκη.

Ανοιχτά δύο ΚΑΠΗ, αλλά… χωρίς κόσμο

Ανοιχτά είναι από το περασμένο Σάββατο και δύο ΚΑΠΗ, το «Θεόφιλος» στον Βόλο και το αντίστοιχο στη Ν. Ιωνία (Μυτιλήνης) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για τη φιλοξενία όσων ανθρώπων χρειάζονται ζεστασιά για λίγες ώρες.

Φαίνεται όμως ότι οι περισσότεροι προτίμησαν να καταφύγουν στο Κοινωνικό Κέντρο όπου μπορούν να σιτιστούν και να διανυκτερεύσουν. Από τα δύο ΚΑΠΗ μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν πέρασαν περισσότερα από 10 άτομα συνολικά, που κάθισαν για λίγη ώρα και έφυγαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου