ΤΟΠΙΚΑ

Στην ημερίδα του Δήμου Αλοννήσου στον Πειραιά ο Αλ. Μεϊκόπουλος

στην-ημερίδα-του-δήμου-αλοννήσου-στον-700275

Στην ημερίδα με θέμα: «Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα, Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις και καλά παραδείγματα» παρευρέθηκε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα Παρασκευή το πρωί, στον Πειραιά.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος της Αλοννήσου ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη Πέτρο, το Ίδρυμα Thalassa, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Εταιρεία για τη Μελέτη και την Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm) και σκοπός της ήταν να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τους οικολογικούς κινδύνους που ενέχει η εκτεταμένη χρήση της πλαστικής σακούλας και να αναδείξει την πρωτοβουλία των πολιτών της Αλοννήσου με το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» που υλοποιήθηκε από τους πιο πάνω φορείς.

Οι κάτοικοι του νησιού, στηρίζοντας σθεναρά το πρόγραμμα και με τη μέγιστη αρωγή του Δήμου Αλοννήσου, πέτυχαν να καταστήσουν την Αλόννησο, την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που κατήργησε οριστικά τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

«Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουντις δράσεις και τις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του πλούσιου οικοσυστήματος του τόπου μας», επεσήμανε ο Βουλευτής Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου