ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία τέλος

αγωνία-τέλος-698500

Αγωνία τέλος για τους 1.900 περίπου υποψηφίους της Μαγνησίας, καθώς αύριο Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.

Εχοντας τις βαθμολογικές τους επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις στα χέρια τους, εκατοντάδες είναι οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, που περιμένουν με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που φέτος άργησε από το Υπουργείο Παιδείας.

Η λύτρωση από την αγωνία τους αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα, οπότε και θα γνωρίζουν αν και σε ποια σχολή έχουν περάσει για τη συνέχιση των σπουδών τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις έμπειρων βαθμολογητών αναμένεται γενική πτώση των βάσεων. Η «βουτιά» αναμένεται να φθάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια, τόσο λόγω του περιορισμού των αριστούχων όσο και εξαιτίας της απογοητευτικής επίδοσης των υποψηφίων στα βασικά μαθήματα της κάθε κατεύθυνσης.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι παρουσιάζουν βαθμολογικές επιδόσεις μεταξύ 12 και 17 της 20βάθμιας κλίμακας, ενώ οι επιδόσεις τους στα βασικά μαθήματα (αρχαία ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης, φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης) κρίθηκαν απογοητευτικές και αναμένεται να συμπαρασύρουν σε πτώση μια σειρά σχολών, ακόμα και από αυτές που θεωρούνται υψηλόβαθμες.

Ενδεικτική της μεγάλης πτώσης των βάσεων είναι η εκτίμηση για πτώση ακόμα και της Ιατρικής Αθηνών κάτω από 19.000 μόρια. Πτωτική πορεία εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δημοφιλείς σχολές, μεταξύ των οποίων αρκετές πολυτεχνικές, αλλά και φυσικομαθηματικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που τα προηγούμενα χρόνια διατηρούνταν ψηλά στον πίνακα των βάσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου