ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικοί στα ληγμένα τρόφιμα

αρνητικοί-στα-ληγμένα-τρόφιμα-698487

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Αρνητικές εμφανίζονται γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Βόλο σχετικά με την πώληση τροφίμων με χαμηλότερη τιμή, αλλά με την ημερομηνία λήξεως να έχει παρέλθει. Όπως διευκρίνισαν στελέχη σούπερ μάρκετ του Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για το θέμα δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση από τις εταιρείες τους, οι οποίες μάλιστα δείχνουν αντίθετες στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τακτικής. Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα επιφυλακτική εμφανίζεται και η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, διευκρινίζοντας την αντίθεση της στην πώληση ληγμένων προϊόντων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ωστόσο όσα σούπερ μάρκετ αποφασίσουν να διαθέσουν προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση, να είναι φθηνότερα από τα άλλα, ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περιπτώσεις που δε θα τηρούνται οι παραπάνω κανόνες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ διευθυντές μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στο Βόλο επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία ενημέρωση – εντολή για τοποθέτηση ραφιού με προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας

Αναφερόμενος στο θέμα, διευθυντής μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ τονίζει χαρακτηριστικά: «Μέχρι στιγμής από την εταιρεία μας έχουμε εντολή να μην προχωρήσουμε στην εφαρμογή πώλησης ληγμένων προϊόντων αλλά βέβαια δεν έχει παρατηρηθεί ενδιαφέρον ούτε από τους καταναλωτές», καταλήγει.

Διευθυντής από δεύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Βόλου επισημαίνει ότι προς το παρών δεν υπάρχει στα σχέδια της εταιρείας κάτι τέτοιο και πιθανότητα δε θα εφαρμοστεί από κανένα σούπερ της Ελλάδας.

Επίσης τρίτο στέλεχος διαφορετικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Βόλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την πλευρά μας δεν υπάρχει ούτε σκέψη για εφαρμογή της νέας αγορανομικής διάταξης. Ποτέ δε θα βάζαμε στα ράφια μας προϊόντα που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα. Η ουσία είναι ότι προς το παρών δε διαφαίνεται τίποτα τέτοιο. Παράλληλα κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την πολιτική που ακολουθούμε στα καταστήματα μας», καταλήγει το στέλεχος του σούπερ μάρκετ.

Αντίθεση η Ενωση Καταναλωτών Βόλου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ. Αλέξανδρος Κουτσελίνης υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα ως προς το γεγονός να τοποθετηθούν ξεχωριστά ράφια στα σούπερ μάρκετ που θα πωλούν προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας. Χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσελίνης τονίζει: «Υπάρχει επιφυλακτικότητα γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχει έλλειψη ελέγχου. Έχουμε πολλές καταγγελίες για αλλοιωμένα τρόφιμα που δεν έχουν λήξει, σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί σε προϊόντα που είναι ήδη ληγμένα. Γενικά είμαστε αντίθετοι και στο μέτρο των προσφορών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου