ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρές ελλείψεις στα αντιδραστήρια

σοβαρές-ελλείψεις-στα-αντιδραστήρια-698400

Ολα τα Τμήματα λειτουργούν στην εντέλεια, απαντά η Διοίκηση

Δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό υλικό στο Βιομηχανικό Τμήμα, το Αιματολογικό και το Μικροβιολογικό στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», ανέφερε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Αν δεν δοθεί άμεσα λύση, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ, Νίκος Χαυτούρας, προειδοποίησε ότι «τα εν λόγω Τμήματα δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου από τις αρχές της άλλης εβδομάδας».

Για το θέμα, πάντως, ρωτήθηκε ο Διοικητής του «Αχιλλοπούλειου», Κώστας Καραμπάτσας, και είπε ότι δεν παρατηρείται καμία έλλειψη σε κανένα Τμήμα. «Ολα τα τμήματα λειτουργούν στην εντέλεια χωρίς το παραμικρό κενό και την παραμικρή έλλειψη. Αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα όλων των Κλινικών, όπως πάντα, με ετοιμότητα και άμεσες λύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τα αντιδραστήρια χρησιμοποιούνται για εξετάσεις όπως γενικής αίματος, ζαχάρου, καλλιέργειες από το Βιομηχανικό, το Αιματολογικό και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο φόβος ότι τα εν λόγω Τμήματα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τεράστιες απαιτήσεις του Νοσοκομείου. Θα υπάρξει πρόβλημα στην περίθαλψη των ασθενών, αλλά και την εκτέλεση των χειρουργείων» είπε ο κ. Χαυτούρας.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι «παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε τα Χριστούγεννα και δόθηκε λύση, πλην όμως προσωρινή. «Το θέμα είχε αντιμετωπιστεί, αλλά τώρα υπάρχουν εκ νέου ελλείψεις» είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ είπε ότι «οι Διευθυντές των Τμημάτων ζητούν άμεση λύση. ΌΟμως, παρατηρείται καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαγωνισμών, αλλά και ελλείψεις κονδυλίων».

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχει ο κίνδυνος ματαίωσης χειρουργείων, ενώ μπαίνει και ζήτημα αντιμετώπισης χρόνιων πασχόντων, όπως νεφροπαθών, καρκινοπαθών» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου