ΤΟΠΙΚΑ

Παραδειγματική ποινή σε 62χρονο Βολιώτη για ενδοοικογενειακή βία

παραδειγματική-ποινή-σε-62χρονο-βολιώτ-69829

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 62χρονο Βολιώτη, κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή βλάβη και απειλή.

Το επεισόδιο συνέβη στις 16 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν με την 56χρονη σύζυγό του στο αυτοκίνητο και την απειλούσε ότι «θα δεις τι θα πάθεις όταν θα πάμε σπίτι», με αποτέλεσμα να της προκαλέσει τρόμο και απειλή.

Η τρομαγμένη γυναίκα έδεσε τότε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου προκειμένου να σταματήσει και να κατεβεί, και τότε εκείνος την έριξε κάτω στον δρόμο με επαναλαμβανόμενες γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Στο δικαστήριο χθες φέρεται να παραδέχτηκε τις πράξεις του. Ισχυρίστηκε ότι πήρε κατάκαρδα ένα περιστατικό που συνέβη νωρίτερα του επίδικου επεισοδίου στη λαϊκή. Ένας πωλητής τον είχε ειρωνευτεί προτρέποντάς τον: «Πάρε αυτή τη θήκη. Τι, θέλεις ροζ χρώμα; Δεν είσαι άντρας εσύ;» και τότε του φάνηκε ότι η σύζυγός του γέλασε.

«Βγήκα έξω από τα ρούχα μου», είπε απολογούμενος. Το δικαστήριο εντούτοις δεν συγκινήθηκε από τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες.

Η σύζυγος του 62χρονου εξετάστηκε νωρίτερα ως μάρτυρας και ήταν ακόμη τραυματισμένη από το επεισόδιο, καθώς φορούσε κολάρο.

«Με χτυπούσε με μίσος», περιέγραψε στο Αυτόφωρο και πρόσθεσε ότι «ανάλογα επεισόδια έχουν συμβεί και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια που υπάρχει ένταση στον γάμο μας».

Καταδίκη για χρέη

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 37χρονο για οφειλές στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για οφειλή ύψους 340.000 ευρώ που βεβαιώθηκε στην εφορία και αφορούσε στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Αύγουστο του 2017. Στο δικαστήριο δεν ήταν παρών και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Η ποινή επιβλήθηκε με την αναγνώριση ελαφρυντικών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου