ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος, Κέρκυρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για συνεργασίες

βόλος-κέρκυρα-ενώνουν-τις-δυνάμεις-το-697790

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας και της Κέρκυρας και με στόχο την τοπική ανάπτυξη της κάθε περιοχής, ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί ένα κοινό διοικητικό συμβούλιο μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών μετά τις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ, που είναι στις 16 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, είπε ότι η απόφαση ελήφθη, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας, όπως προβλέπει η μελέτη του επιστημονικού συνεργάτη Γιάννη Φλιτρή.

«Στο πλαίσιο αυτό, το κυριότερο είναι ότι θα υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς η ΟΕΒΕΜ έχει μεγάλη εμπειρία στη μεταποίηση και το εμπόριο, ενώ η Κέρκυρα διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στον τουρισμό», ανέφερε ο ίδιος.

Οι επαγγεματοβιοτέχνες της Κέρκυρας δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το βιοτεχνικό πάρκο. Ο Βόλος έχει πολύ μεγάλη παράδοση στο σίδηρο, το μέταλλο και το ξύλο.

«Θα επιδιωχθούν συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων, μιας και η αγορά της Κέρκυρας είναι επίσης μεγάλη από εμπορικής απόψεως τους καλοκαιρινούς, αλλά και ανοιξιάτικους μήνες» είπε.

Το κοινό αντικείμενο συζήτησης που θα αναπτυχθεί θα έχει ουσιαστικά οφέλη και για τις δύο περιοχές. «Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και εκτιμάμε ότι εκτός από το κοινό Δ.Σ. το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί και μία εκδήλωση στο Βόλο και αργότερα στο νησί των Φαιάκων την καλοκαιρινή περίοδο», πρόσθεσε.

Οι δύο πρόεδροι των Ομοσπονδιών, ο Τρύφωνας Πλαστάρας και ο Κώστας Κιτσάκης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να διαμορφωθεί το θεματολόγιο της εκδήλωσης.

Η ΟΕΒΕΜ στοχεύει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις ανταλλαγής απόψεων και με άλλες Ομοσπονδίες μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, όπως της Φθιώτιδας, της Κοζάνης, της Ημαθίας, από τις οποίες έχει επιδειχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε Ό, τι Παράγουμε».

«Αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν αφού πρώτα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή του κινήματος και έρθουμε σε επαφή με τον επικεφαλής κ.κ. Ιγνάτιο», επισήμανε ο ίδιος.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού της ΟΕΒΕΜ για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, αναμένονται και άλλες εκδηλώσεις τον επόμενο μήνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου