ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρεπτέες: Επεσαν 107,5 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία

επιστρεπτέες-επεσαν-1075-εκατ-ευρώ-στη-μα-696446

Ενισχύθηκαν οικονομικά 11.704 ΑΦΜ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Συνολικό ποσό ύψους 107,5 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε στη Μαγνησία από τους πρώτους 5 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στην πανδημία.

Χθες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία για λόγους ενημέρωσης και πλήρους διαφάνειας.

Συνολικά ενισχύθηκαν οικονομικά 11.704 ΑΦΜ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στη Δ.Ο.Υ. Βόλου το ύψος των χρηματοδοτήσεων ανήλθε στα 58.955.514 εκατ. ευρώ με οικονομική ενίσχυση 6.356 ΑΦΜ, ενώ στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας το ύψος των χρηματοδοτήσεων ήταν 48.633.371 ευρώ με την οικονομική ενίσχυση 5.348 ΑΦΜ.

Η Μαγνησία φαίνεται ότι είχε την υψηλότερη χρηματοδότηση σε επίπεδο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ακολουθεί η Λάρισα με χρηματοδότηση 106,3 εκατ. ευρώ με ενίσχυση 18.281 ΑΦΜ, τα Τρίκαλα με χρηματοδότηση 45,7 εκατ. ευρώ και ενίσχυση 6.946 ΑΦΜ και η Καρδίτσα με χρηματοδότηση 39,9 εκατ. ευρώ και ενίσχυση 10.405 ΑΦΜ. Συνολικά η Θεσσαλία ενισχύθηκε οικονομικά με τους πρώτους πέντε κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής με περισσότερα από 299,6 εκατ. ευρώ.

Σε όλη τη χώρα μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 6,8 δισ. ευρώ συνολικά 544.591 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ., που αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας, με τον βέλτιστο τρόπο, τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διαθέσιμα εργαλεία και πόρους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων της χώρας, στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας, ώστε να ξεπεράσει την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή τρέχει η υποβολή αιτήσεων για την 6 Επιστρεπτέα Προκαταβολή, οποία μοιράζει 500 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 250 εκατ. ευρώ είναι «δώρο».

Μέχρι αργά προχθές το βράδυ οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έφθαναν τις 388.566 ενώ όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουν τις 500.000 έως μεθαύριο Δευτέρα που λήγει η προθεσμία, αν και οι λογιστές ήδη ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών παράταση της προθεσμίας μέχρι την 1η Μαρτίου.

Τα κονδύλια της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 είναι περιορισμένο σε σύγκριση με τα κονδύλια που διατέθηκαν στις προηγούμενες και τα ποσά που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα είναι μικρότερα σε σχέση με εκείνα του 5ου και της 4ου κύκλου, ενώ όταν θα κλείσει η πλατφόρμα mybusinessSupport όσοι έχουν υποβάλει αρχικές αιτήσεις θα κληθούν να οριστικοποιήσουν το αίτημά τους, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ, με βάση και τους όρους που θα γνωστοποιηθούν με τη σχετική απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου