ΤΟΠΙΚΑ

Επαγγελματίες του Βόλου: «Κλειδί» για την κρουαζιέρα το εμβόλιο

επαγγελματίες-του-βόλου-κλειδί-για-696304

Με κομμένη την ανάσα αναμένεται να δοθεί το σήμα εκκίνησης μετά την άνοιξη

Σε κατάσταση αναμονής για το σήμα εκκίνησης στην κρουαζιέρα οι επαγγελματίες του κλάδου εύχονται να ανοίξουν και πάλι τα ταξίδια περί τα τέλη της άνοιξης, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Με το κλίμα αβεβαιότητας να διατηρείται και το ζήτημα των υγειονομικών πρωτοκόλλων να αποτελεί μείζονα προτεραιότητα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στη διαδικασία του εμβολιασμού, που αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» σε όλους επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων που υπάρχει μέχρι στιγμής, σε τοπικό επίπεδο, στις 30 Απριλίου αναμένεται, θεωρητικά, ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Pearl και στις 4 Μαΐου του Aida Mira, χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, σχετικά με τον βαθμό τήρησης του προγράμματος.

Κοινή εκτίμηση των επαγγελματιών του κλάδου, πάντως, είναι ότι ο εμβολιασμός αποτελεί, αναμφίβολα, ρυθμιστικό παράγοντα. Η συγκεκριμένη άποψη επαληθεύεται από την ανακοίνωση της εταιρίας κρουαζιέρας Crystal Cruises, που δραστηριοποιείται και στην περιοχή, σύμφωνα με την οποία, όλοι οι επιβάτες της εταιρίας, θα πρέπει να έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την έναρξη της κρουαζιέρας τους, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους. Οι επιβάτες θα παρουσιάζουν απόδειξη για τον εμβολιασμό τους πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Υπάρχει διστακτικότητα

Με το γενικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στην πορεία των εμβολιασμών, ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «δεν υπάρχει ακόμη κάτι σίγουρο. Είμαστε, ακόμη σε συζητήσεις με πολλές εταιρίες, αλλά όλοι εξετάζουν την κατάσταση, πως θα προχωρήσουν τα εμβόλια, γιατί σίγουρα όταν ξεκινήσει μια κρουαζιέρα, πρέπει οι πελάτες να είναι εμβολιασμένοι».

Διερευνητικά λειτουργούν, στην παρούσα, οι εταιρείες, με τον ίδιο να εκτιμά ότι το σήμα εκκίνησης θα δοθεί μετά τον Μάιο. «Πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα δέκα κρουαζιερόπλοια φέτος στην περιοχή. Από το καλοκαίρι και μετά θεωρούμε ότι θα ξεκινήσει, πιθανόν, η κρουαζιέρα και ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών».

Μεταφέροντας το γενικότερο κλίμα που επικρατεί, ανέφερε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολες οι καταστάσεις. Ακόμη υπάρχει το άγνωστο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Παγωμένη μέχρι στιγμής η κρουαζιέρα, γιατί υπάρχει ακόμη διστακτικότητα».

Αναμονή για το καλοκαίρι

«Δεν μας έχουν ακυρώσει δρομολόγια αυτή την στιγμή, οπότε εκτιμούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι, μάλλον θα ξεκινήσει θεωρητικά. Αυτό καταλαβαίνουμε», ανέφερε από την πλευρά της, η τουριστική πράκτορας, Θέκλα Καμμένου.

Παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό ως προς τον χρόνο έναρξης, ενώ διατηρείται η κατάσταση αναμονής. «Περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Θεωρούμε ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον εμβολιασμό και τα πρωτόκολλα. Είμαστε σε φάση αναμονής», είπε.

Συγκρατημένη εμφανίστηκε η Θέκλα Καμμένου, εκφράζοντας φόβους ότι «ο Μάιος έχει χαθεί», διότι «είμαστε σε μια κατάσταση πλήρους ανασφάλειας και αναμονής. Βλέπουμε κάποιες κρατήσεις, κάποια πλάνα αλλά είναι αδύνατο να πούμε οτιδήποτε αυτή την στιγμή», τόνισε.

Τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία των εμβολιασμών, με την ίδια τουριστική πράκτορα να επισημαίνει ότι «μας ενδιαφέρει να δούμε τα πρωτόκολλα. Πως θα είναι τα πράγματα, πως θα έρχεται ο κόσμος. Αν δεν βγουν αυτά, για να μπορούν να κλείσουν και οι συνεργάτες μας τα πακέτα, δεν μπορεί κανένας να πει τίποτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου