ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευση μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

βράβευση-μαθήτριας-του-1ου-γελ-ν-ιωνίας-694184

Εκπληκτικές αθλητικές επιδόσεις και διαδοχικές πρωτιές έχει κατακτήσει στο στίβο η νεαρή μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Εφη Φλώρου, η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας στην πρώτη του συνεδρίαση αποφάσισε να βραβεύσει τη συγκεκριμένη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου για τις διακρίσεις της στο στίβο.

Ειδικότερα, η 17χρονη μαθήτρια κατέκτησε: την 1η θέση στα 8.000 μέτρα στους Αγώνες Βουνού στην Κέρκυρα (Γενική κατηγορία ανδρών – γυναικών), τη 2η θέση στα 3.000 μέτρα Πανελληνίου Ανωμάλου Δρόμου στο Μαρκόπουλο (Κατηγορία κορασίδων), την 4η θέση στα 1.500 μέτρα στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην Πάτρα, την 1η θέση στα 3.000 μ. στο Πανελλήνιο Παίδων – Κορασίδων στα Τρίκαλα, τη 2η θέση στα 3.000 μ. στη Σερβία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, τη 2η θέση στα 1.500 μ. στο Πανελλήνιο Νεανίδων στις Σέρρες και την 1η θέση στους αγώνες βουνού κατηγορία γυναικών στο Ζαγόρι (mountain trail).

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η αφοσίωση και η υπακοή της Εφης Φλώρου στους στόχους της για πρωταθλητισμό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους και της εύχεται να αγωνίζεται αδιάκοπα».

Η νεαρή αθλήτρια μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την τιμητική πρωτοβουλία των καθηγητών του σχολείου, η οποία «είναι επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών της» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η χαρισματική κόρη του Απόστολου και της Ειρήνης Φλώρου, έδειξε από μικρή ηλικία δείγματα του αθλητικού της ταλέντου και επικεντρώθηκε συνειδητά στο στίβο από την Τετάρτη δημοτικού και ειδικά στις αποστάσεις αντοχής, βελτιώνοντας διαρκώς την ατομική της απόδοση, ενώ θέτει ως στόχο τις σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία των Τρικάλων.

Η ίδια προπονείται με την ίδια πάντα αφοσίωση, στο πανθεσσαλικό στάδιο, στο τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική συνδρομή του προπονητή της Παύλου Παρασκευόπουλου, του, επίσης προπονητή, Απόστολου Βλαχάβα και του διατροφολόγου Κώστα Λάμπη «οι οποίοι με βοηθούν και είναι διαρκώς δίπλα μου» όπως υπογραμμίζει μεταξύ άλλων. Η ίδια τονίζει ότι «δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσει κάποιος τον αθλητισμό είτε για χόμπι είτε για πρωταθλητισμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία σε βοηθάει να αγωνίζεσαι στη ζωή σου, σε κάνει πιο ευχάριστο και κοινωνικό άνθρωπο, γιατί από τότε που κάνω στίβο είναι όλοι σαν οικογένειά μου. Τα παιδιά, οι προπονητές, με έχουν βοηθήσει σε όλα τα θέματα και γενικά πιστεύω ότι ένας αθλητής μπορεί να κάνει τα πάντα και στο σχολείο και σε όλα τα πεδία» ενώ προτρέπει «όλα τα παιδιά να αθλούνται».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου