ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς κολατσιό μαθητές γυμνασίου Βόλου και Ν. Ιωνίας

χωρίς-κολατσιό-μαθητές-γυμνασίου-βόλ-693467

Με καθυστέρηση ενός μήνα θα ξεκινήσει σε γυμνάσιο του πολεοδομικού συγκροτήματος η σίτιση μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους το καθημερινό κολατσιό.

Φέτος, το πρόγραμμα σίτισης μαθητών ανέλαβε εξ ολοκλήρου για όλο το νομό η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Εντεταλμένοι ιερείς σε κάθε σχολική μονάδα έχουν αναλάβει σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, τη σίτιση άπορων μαθητών είτε μέσω του σχολικού κυλικείου είτε με την παροχή γευμάτων που παραλαμβάνουν από ειδικούς χώρους.

Ωστόσο σε γυμνάσιο του πολεοδομικού συγκροτήματος, οι άποροι μαθητές εδώ και ένα μήνα δεν έχουν κολατσιό. Ο ιερέας της ενορίας έχει δηλώσει οικονομική αδυναμία να καλύψει το κολατσιό των δέκα περίπου μαθητών, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να απολαύσουν ούτε μία τυρόπιτα.

Το θέμα πήρε διαστάσεις. Διαμαρτυρίες γονέων που συμπλήρωσαν τις δηλώσεις και προσκόμισαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έφθασαν στις κοινωνικές υπηρεσίες, το θέμα τέθηκε υπόψη της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τελικώς χρειάστηκε παρέμβαση της ίδιας της Μητρόπολης για να λυθεί το πρόβλημα.

Η σίτιση των μαθητών ξεκινά κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου