ΤΟΠΙΚΑ

Σθεναρό ΟΧΙ των εμποροϋπαλλήλων

σθεναρό-οχι-των-εμποροϋπαλλήλων-693072

Στη νέα μείωση 13% που προτείνει η ΕΣΕΕ

Καμία συζήτηση περί νέας μείωσης των αποδοχών τους δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι εμποροϋπάλληλοι της Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου τους μάλιστα γίνεται σαφές ότι οι προτάσεις της ΕΣΕΕ περί νέας μείωσης κατά 13% δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αποδοχή ακόμη και εάν συνεχιστούν οι πιέσεις με πρόσχημα τη λήξη της μετενέργειας και το φόβο που υπάρχει να οδηγηθούν οι εμποροϋπάλληλοι σε ατομικές συμβάσεις.

Ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας καλεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στα μεγάλα καταστήματα & Σούπερ μάρκετ να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα από γενικές συνελεύσεις, να συζητήσουν, να αποφασίσουν ότι δε θα δεχτούν καμιά μείωση στον μισθό τους, στο τσεκούρωμα συνολικά των δικαιωμάτων τους ώστε όπως αναφέρει: «μαζί με το Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, να υψώσει τείχος απέναντι στις μειώσεις μισθών, να πάρει πρωτοβουλίες.

Η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, του βασικού μισθού, της δουλειάς με δικαιώματα δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη μόνο των συνδικαλιστών που σέβονται την ψήφο των εργαζομένων και δεν τους πουλάνε».

Οι εμποροϋπάλληλοι διεκδικούννομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. Επίσης επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων, της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους και όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία, βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες, 55 για γυναίκες, μειωμένη κατά 5 χρόνια αντίστοιχα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου