ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνες» για κλοπές και απείθεια

καμπάνες-για-κλοπές-και-απείθεια-692233

«Καμπάνα» σε βάρος 30χρονου ήδη κρατούμενου φυλακών για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοφορία, απείθεια, εξύβριση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών.

Ο 30χρονος καταδικάστηκε την Παρασκευή σε συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως όσο και πρωτόδικα για επεισόδιο που είχε προκαλέσει κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2017.

Εκεί οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει έναν σουγιά και ένα τσεκούρι, ενώ ο καταδικασθείς είχε αντισταθεί στη σύλληψή του και είχε εξυβρίσει τους αστυνομικούς.

Ο ίδιος πάντως, που είναι ήδη κρατούμενος των φυλακών, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του, λέγοντας ότι τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Παρασκευής και για ένα ζευγάρι, έναν άνδρα ηλικίας 38 χρόνων και μία γυναίκα ηλικίας 24 ετών, ήδη κρατούμενοι για άλλες υποθέσεις, που κατηγορούνταν για κλοπή μοτοσικλέτας στη Νέα Ιωνία τον Ιούνιο του 2017.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Οι δύο κατηγορούμενοι δικάστηκαν μετά από έφεση και καταδικάστηκαν. Οι ίδιοι πάντως ισχυρίστηκαν στο Δικαστήριο ότι βρήκαν τα κλειδιά επάνω στη μοτοσικλέτα και την πήραν με σκοπό να την επιστρέψουν, αλλά δεν πρόλαβαν καθώς τους συνέλαβαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου