ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή Δήμου Βόλου στο Ελεγκτικό για ανανέωση του στόλου των οχημάτων

προσφυγή-δήμου-βόλου-στο-ελεγκτικό-γι-69193

Στον «αέρα» η ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου Βόλου μέσω leasing. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βόλου και της εταιρείας «Βιομηχανικών Ειδικών Κατασκευών Α. Καούσης Α.Ε.» και ο δήμος κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης που συζητείται αύριο, Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου είχε αποφασίσει την ανανέωση του γερασμένου στόλου των οχημάτων του μέσω leasing (χρηματοδοτική μίσθωση). Επρόκειτο να προμηθευτεί οχήματα μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανήματα έργου συνολικής δαπάνης 4.014.120 ευρώ. Μέσω leasing είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων ανανέωση των απορριμματοφόρων σε ποσοστό 40% και σε ποσοστό 25% των υπολοίπων οχημάτων όπως σάρωθρα, υδροφόρα, επιβατικά, ημιφορτηγά, φορτηγά, φορτωτές, καλαθοφόρα.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης και απέρριψε αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε ο δήμος.

Ο δήμος προσφεύγει ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου μείζονος επταμελούς σύνθεσης για την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης. Η αίτηση αναθεώρησης που έχει καταθέσει πρόκειται να συζητηθεί αύριο Τετάρτη. Μάλιστα δόθηκε εντολή και πληρεξουσιότητα στην έμμισθη δικηγόρο του δήμου, Μαρία Τσιόβολου, για να παρασταθεί στη συζήτηση.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η ακύρωση της ματαίωσης του διαγωνισμού που αφορούσε στην προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού προϋπολογισμού 405.778,84 ευρώ. Κατά της απόφασης προσέφυγε ιδιωτική εταιρεία στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και δικαιώθηκε.

Πράσινο φως άναψε για τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, για την προμήθεια έτοιμων γευμάτων για τη σίτιση απόρων, των φιλοξενούμενων στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Ο διαγωνισμός αφορά στα έτη 2018-2019, είναι διάρκειας δώδεκα μηνών και θα διατεθεί ποσό 157.025,81 για το 2018 και ποσό 344.747,63 ευρώ για το 2019.

Για τα συσσίτια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας θα δαπανηθεί συνολικό ποσό 155.248 ευρώ, για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου ποσό 285.696 ευρώ και για τη σίτιση των φιλοξενούμενων στον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας ποσό 60.829,44 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου