ΤΟΠΙΚΑ

Σύμφωνο συνεργασίας φοιτητών του Π.Θ. με τη διεθνή ομοσπονδία φοιτητών φυσικής

σύμφωνο-συνεργασίας-φοιτητών-του-π-θ-μ-691566

Υπέγραψε ο φοιτητικός Σύλλογος Φοιτητών Φυσικής του Π.Θ.- Είναι η πρώτη συνεργασία της ομοσπονδίας στην Ελλάδα

Τη συνεργασία του με τη Διεθνή Ομοσπονδία Φοιτητών Φυσικής με έδρα την Mulhouse στη Γαλλία ανακοινώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μετά από συναντήσεις εργασίας διάρκειας άνω των τριών μηνών, μεταξύ του προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σωκράτη Βαρελογιάννη και του προέδρου της ομοσπονδίας Duarte Graça, ορίστηκε το ενιαίο πλαίσιο συνεργασίας μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας.

Η ομόφωνη επικύρωση του συμφώνου από το σύνολο των μελών και των 118 τοπικών και εθνικών επιτροπών της ομοσπονδίας προβλέπει την κοινή λειτουργία της επιτροπής LC Lamia UTH Central Greece με έδρα την πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία.

«Η LC Lamia UTH Central Greece ως όργανο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της Φυσικής, στοχεύει στη ποιοτική μεταφορά επιστημονικής τεχνογνωσίας, την εμβάθυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των νέων επιστημόνων, ενώ έμπρακτα, προσφέρει πρόσβαση στην φοιτητική και τοπική κοινότητα σε πλήθος διεθνών προγραμμάτων όπως τα IAPS2Cern, ICPS, PLANCKS και FERMI σε συνεργασία με τους πλέον αναγνωρίσιμους φορείς: CERN, το Institute of Physics, τη IUPAP και την European Physical Association.

Όντας η πρώτη συνεργασία της ομοσπονδίας στην Ελλάδα, δρομολογείται άμεσα ο σχεδιασμός συνδιοργάνωσης εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων στην Στερεά Ελλάδα, εντός του επετειακού έτους 2021» αναφέρει ο φοιτητικός σύλλογος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η διεθνής κινητικότητα των φοιτητών Φυσικής, επιτρέποντας άμεσα στα μέλη να αλληλεπιδράσουν ποιοτικά με τις αντίστοιχες κοινότητες του εξωτερικού, αναπτύσσοντας τόσο τις βάσεις μελλοντικών συνεργασιών όσο και προβάλλοντας το έργο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

«Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον AfonsoAvila, για την πολύτιμη συμβολή του στην επίτευξη της συνεργασίας και ιδιαίτερα για την αξιολόγησή μας ως «υποδειγματικό σωματείο» κατά την εισήγησή του στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου