ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Αναδρομικά της κοροϊδίας για 8.000 Ειδικούς Φρουρούς

χρ-μπουκώρος-αναδρομικά-της-κοροϊδία-691307

Με νέα ερώτηση επανήλθε σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος για το ζήτημα της μηδενικής επιστροφής των αναδρομικών στους Ειδικούς Φρουρούς. Ο βουλευτής Μαγνησίας δικαιώνεται πλήρως για την ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα (αριθ. πρωτ. 3686/24-11-18) και στην οποία επεσήμανε τον κίνδυνο ενόψει της επιστροφής αναδρομικών, οι Ειδικοί Φρουροί της Αστυνομίας να βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν χρήματα ή να λάβουν μηδενικά αναδρομικά.

Τα αναδρομικά πιστώθηκαν αλλά η κατάσταση είναι τραγική για χιλιάδες Ειδικούς Φρουρούς (περίπου 8.000), οι οποίοι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. οικ.2/88411/ΔΕΠ/2018 – ΦΕΚ 5435/Β/4-12-2018 ΚΥΑ για την «Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμενων», εξαιρούνται της επιστροφής αναδρομικών που προωθεί η κυβέρνηση στους Ένστολους. Δηλαδή θα λάβουν ως αναδρομικά ένα μεγάλο μηδενικό! Δηλαδή τίποτα!

Ο βουλευτής Μαγνησίας, στηλιτεύοντας την αναλγησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση εις βάρος των πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, όπως είναι οι Ειδικοί Φρουροί, επανέρχεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, καταθέτοντας εκ νέου ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας τους να επανεξετάσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα μηδενικά αναδρομικά των Ειδικών Φρουρών και να αποκαταστήσουν αυτή την κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος τους.

Μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, “Πώς η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά για δύο χρόνια, 2012-2014, έδωσε στους ίδιους εργαζόμενους, τους Ειδικούς Φρουρούς, ως αναδρομικά το 50% των επιδομάτων, περίπου 500 ευρώ έκαστος, ενώ η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την ίδια απόφαση του Σ.τ.Ε. και για το διπλάσιο χρονικό διάστημα, ήτοι 2012-2016, ενώ θα έπρεπε να τους δίνει 750 -1000 ευρώ, τους δίνει ένα μεγάλο μηδενικό;

Προφανώς κάποια στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα κάνουν Χριστούγεννα, αφού η κυβέρνηση ξεχωρίζει τους Ένστολους σε παιδιά και αποπαίδια, ενώ δεν διστάζει να επιδείξει την αναλγησία της εις βάρος των πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Όμως, για εμάς στη Νέα Δημοκρατία δεν υφίστανται τέτοιοι διαχωρισμοί, για αυτόν τον λόγο καταθέτω ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται εις βάρος των πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου