ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Νίκο Χαυτούρα

συλλαλητήριο-διαμαρτυρίας-για-το-νίκ-691185

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Βόλο στις 10 Σεπτεμβρίου για την απόφαση να τεθεί σε αργία ο Νίκος Χαυτούρας προγραμματίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη σε συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που χθες σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να τεθεί σε αργία ο κ. Χαυτούρας.

Στη χθεσινή συνέλευση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός, καθώς και μέλη του Δ.Σ., ενώ ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας, ενημέρωσε τα μέλη που παραβρέθηκαν για το πρόβλημα που ανέκυψε και την υπουργική απόφαση για την αργία, ενώ οι γιατροί εξέφρασαν για μία ακόμη φορά τη συμπαράστασή τους προς τον πρόεδρο των Γιατρών.

Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας που συνεδρίασε προχθές, αποφάσισε να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του πειθαρχικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αυτοδίκαιων αργιών πέντε γιατρών μεταξύ των οποίων και του προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Νίκου Χαυτούρα.

Και στη σύσκεψη του ΙΣΜ εκφράστηκε η έντονη δυσφορία του ιατρικού κόσμου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το όλο θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς εκφράστηκε η άποψη ότι η απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία τέθηκαν σε αργία οι πέντε γιατροί, αποσκοπεί στο να πλήξει το κύρος ενός ολόκληρου κλάδου και να μεταθέσει το ενδιαφέρον από τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος χώρος της υγείας.

Οι γιατροί δηλώνουν στο πλευρό του νευροχειρουργού και ζητούν από το υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση για την αργία ώστε να αναλάβει και πάλι καθήκοντα και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο λαό της Μαγνησίας. Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος αποφάσισε και καταθέτει εξώδικο στο Υπουργείο για τους γιατρούς που παύθηκαν για να μη διαταραχθεί η λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου